Vaccinated Travel Lane (VTL) naar Singapore

Vanaf 21 oktober 2021 bieden Air France en KLM Royal Dutch Airlines quarantainevrij reizen aan met geselecteerde VTL-vluchten (Vaccinated Travel Lane) naar Singapore vanuit Parijs en Amsterdam.

Geselecteerde VTL-vluchten

 • KL833 van Amsterdam op maandag en zaterdag van 01 november 2021 t/m 26 maart 2022.
 • AF256 vanuit Parijs op dinsdag, vrijdag en zondag van 16 november t/m 26 maart 2022.

Via Paris-Charles de Gaulle Airport en Amsterdam-Schiphol Airport zullen Air France en KLM vier wekelijkse geselecteerde VTL-vluchten en zes wekelijkse niet-geselecteerde VTL-vluchten aanbieden. Reizigers uit VTL-landen kunnen op een geselecteerde VTL-vlucht overstappen op Singapore en verder, indien zij voldoen aan de vereisten voor geselecteerde VTL-vluchten.

Parijs - Singapore VTL vluchten
VluchtnummerPeriodeDagVertrekAankomstVliegtuig
AF 25616 Nov 21 - 26 Mar 22Tue, Fri, Sun21:0016:35+1B787-9
Amsterdam – Singapore VTL flights
VluchtnummerPeriodeDagVertrekAankomstVliegtuig
KL83301 Nov 21 - 26 Mar 22Mon, Sat21:0515:30+1B777-W B787-9

Vereisten voor een VTL-vlucht

Voordat u een Vaccinated Travel Lane (VTL) vlucht naar Singapore boekt, dient u aan alle VTL-vereisten te voldoen:

 • Volledig gevaccineerd tegen COVID-19 met een vaccin dat op de Emergency Use Listing van de Wereldgezondheidsorganisatie staat. De laatste dosis moet ten minste 14 dagen voor aankomst in Singapore zijn toegediend.
 • Het vaccinatiebewijs is uitgegeven door een VTL-land of Singapore.
 • Een vaccinatiebewijs wordt weergegeven in de vorm van een elektronisch of fysiek certificaat van de desbetreffende overheid, in het Engels. Het digitale COVID-certificaat van de EU wordt geaccepteerd.
 • Ongevaccineerde kinderen onder de 12 jaar mogen op een VTL-vlucht reizen, maar alleen samen met een volledig gevaccineerde reiziger en als ze aan alle VLT-vereisten voldoen.
 • Voorafgaand aan uw vlucht naar Singapore verblijft u ten minste 14 dagen in een VTL-land.
 • Tussen 30 dagen en maximaal 7 dagen voor vertrek dient u een Vaccinated Travel Pass (VTP) aan te vragen (alleen voor kortetermijnbezoekers en houders van een langetermijnpas). De VTP-aanvraag is gratis en is geldig tot 6 kalenderdagen na de voorgenomen reisdatum.
 • Vóór vertrek van uw vlucht binnen 48 uur laat u een COVID-19 Polymerase Chain Reaction (PCR)-test afnemen. Bij het inchecken moet u een negatief testresultaat laten zien. Kinderen onder de 2 jaar zijn uitgezonderd.
 • Bij aankomst op Singapore Changi Airport doet u een PCR-test. Reizigers moeten zich registreren en betalen voor de COVID-19 PCR-test bij aankomst voor zij naar Singapore vertrekken. Kinderen onder de 2 jaar zijn uitgezonderd.
 • Met ingang van 2 december 2021 (23.59 hrs, SGT) moeten reizigers die Singapore binnenkomen een COVID-19 Antigen Rapid Test ondergaan op dag 3 en dag 7 van hun aankomst in Singapore.

Belangrijke opmerking:

 • Kortetermijnbezoekers zijn verplicht een reisverzekering met een minimumdekking van SGD 30,000 af te sluiten voor COVID-19-gerelateerde medische behandeling en ziekenhuisopname. Reizigers naar Singapore moeten een elektronische of fysieke kopie van hun verzekeringspolis bij zich hebben om de binnenkomst in Singapore makkelijker te maken.

Overstappen via Singapore

Als u op doorreis bent via Singapore met een voortzetting op dezelfde vlucht (KLM) of aansluitend op andere partnerluchtvaartmaatschappijen, mag u een VTL-vlucht nemen mits u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 met een vaccin dat op de Emergency Use Listing van de Wereldgezondheidsorganisatiestaat.
 • Het vaccinatiebewijs, uitgegeven door elk land.
 • Vóór vertrek van uw vlucht binnen 48 uur laat u een COVID-19 (PCR)-test afnemen. Kinderen onder de 2 jaar zijn uitgezonderd.

Disclaimer

In geval van opschorting van de Vaccinated Travel Lanes, zullen Air France en KLM zich houden aan de richtlijnen van de regelgevende instanties en zullen klanten op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen.