Coronavirus: most asked questions

Op het vliegveld en aan boord

De voorbereiding van uw reis is belangrijker dan ooit. Wij zijn er om u te helpen, zodat u met vertrouwen kunt reizen.

Bereid uw reis voor: mondkapjes

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het dragen van een gezichtsmasker tot nader order verplicht vanaf het instappen totdat u het vliegtuig verlaat. Zonder mondkapje kunnen we u niet aan boord laten. We raden u ook ten zeerste aan om een gezichtsmasker te dragen in alle andere gebieden op de luchthaven.

Kinderen tot 10 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. 

Als u vanwege medische redenen geen mondkapje kunt dragen, moet u, met ingang van 21 september 2020, het volgende kunnen laten zien: - Een medisch certificaat dat is ondertekend en gestempeld door uw huisarts. Download het certificaat, print het en laat het ondertekenen en stempelen door uw huisarts. - Een negatief corona PCR-testresultaat. De test moet binnen 72 uur voor vertrek zijn gedaan. U moet de originele documenten op papier kunnen laten zien tijdens het inchecken, instappen en ook aan boord. Als u niet beide documenten kunt laten zien, dan kunnen we u helaas niet aan boord laten gaan. Als uw terugvlucht binnen 72 uur na de test plaatsvindt, dan hoeft u geen nieuwe test te ondergaan en is 1 test genoeg. Als uw terugvlucht na 72 uur plaatsvindt, dan moet u op uw bestemming nog een PCR-test ondergaan. Bent u medisch vrijgesteld van het dragen van een mondkapje, meld dit dan bij een van onze KLM-medewerkers op de luchthaven.

Op sommige bestemmingen is het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes verplicht, inclusief luchthavens. Op Amsterdam Airport Schiphol moeten passagiers vanaf 13 jaar overal een gezichtsmasker dragen. Controleer de gezondheidsvereisten van de luchthavens waar u naartoe en vandaan reist of overstapt, en volg de instructies op de luchthaven.

Vereisten

Een geschikt mondkapje moet goed aansluiten op de zijkant van uw gezicht en moet de neus, mond en kin bedekken. Het mondkapje moet bestaan uit ten minste 2 lagen strak geweven stof, zoals katoen of linnen.

U moet het mondkapje altijd vervangen als deze vochtig of vies is geworden. Een gezichtsmasker is maximaal 3 uur te gebruiken. Daarna moet deze vervangen worden. Zorg er daarom voor dat u voldoende mondkapjes voor de heen- en terugreis bij zich heeft.

Op sommige bestemmingen stellen de lokale autoriteiten andere eisen aan mondkapjes. Vliegt u met KLM, dan ontvangt u in de week voor vertrek een informatieve e-mail met de exacte details over de maatregelen op uw bestemming.

Het dragen van een mondkapje

Zorg ervoor dat bij het opzetten van het masker uw neus, mond en kin volledig bedekt zijn en dat u alleen het elastiek aanraakt. Was voor het opzetten en na het afzetten van een mondkapje altijd uw handen met zeep of gebruik desinfecterende gel. Doe dit ook voordat u eet of drinkt en na toiletgebruik.

Eten en drinken

U mag tijdelijk uw mondkapje afzetten om te eten en te drinken. Zet uw masker alleen af en op door het elastiek aan te raken. Bewaar het op een schone plek (bv. in de originele verpakking of een schoon plastic zakje). Het is niet toegestaan om het mondkapje onder uw kin te schuiven of op uw hoofd te zetten.

Voor uw reis

Gezondheidsmaatregelen en toegangsvereisten

Bekijk de gezondheidsvoorschriften (bijv. het dragen van een mondkapje) en de benodigde documenten op de website van de overheid van het land waar u naartoe reist. Sommige landen laten u niet binnen zonder de juiste aanvullende documenten, gerelateerd aan de uitbraak van het coronavirus. Zorg ervoor dat u de voorwaarden kort voor vertrek controleert.

Check wat van toepassing is op uw reis

Coronatest

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen vereisen sommige landen dat passagiers een coronatest ondergaan. Weet u niet of dit het geval is in het land waar u naartoe reist, of wilt u meer informatie? Bekijk dan de website van de lokale regering.

Gezondheidscontrole op Schiphol

Alle passagiers reizend van, naar of via Schiphol moeten een gezondheidsverklaring invullen. Deze vult u automatisch in tijdens het inchecken en hoeft u niet op papier mee te nemen.

Vluchtstatus

U kunt uw vluchtstatus controleren in de flight tracker of in Mijn Reis. Doe dit regelmatig, aangezien vluchten kunnen worden gewijzigd en pushberichten vanwege de grote hoeveelheid met een vertraging kunnen worden verstuurd.

Op het vliegveld

Hoe laat moet ik op het vliegveld zijn?

Omdat er overal extra gezondheidsmaatregelen worden genomen en steeds meer mensen op reis gaan, raden we u aan om op tijd naar de luchthaven te gaan. Heeft u een vlucht binnen Europa? Dan adviseren we u om minimaal 2 uur voor vertrek op het vliegveld te zijn. Voor intercontinentale vluchten adviseren we minimaal 3 uur.

Ik heb een transfer op Amsterdam Schiphol Airport, wat moet ik voorbereiden?

We raden u aan om de laatste toelatingseisen te bekijken van de bestemming waar u naartoe reist. Lokale immigratiediensten kunnen u meer informatie geven. Ze kunnen u ook vertellen of de maatregelen die ze hebben genomen van toepassing zijn op uw situatie. Bekijk de vereisten voor uw reis Als u een aansluitende vlucht heeft van een partnermaatschappij, raadpleeg dan hun richtlijnen en vereisten.

Gezondheidsmaatregelen op het vliegveld

Om uw veiligheid te garanderen zijn er maatregelen genomen op het gebied van hygiëne en afstand tot anderen bewaren. Wij verzoeken u om bij aankomst op de luchthaven de instructies van het personeel op te volgen. Met markeringen, stickers en doorzichtige schermen zorgen we ervoor dat u op de goede plek staat en voldoende afstand houdt. We reinigen en desinfecteren regelmatig alle balies en selfservice-kiosken. Brengt u iemand mee om afscheid te nemen? We verzoeken u om dit buiten te doen. De maatregelen kunnen vanwege overheidsmaatregelen per land verschillen. Houd er rekening mee dat restaurants gesloten zijn.

Bekijk onze video om te zien welke gezondheidsmaatregelen we hebben genomen

Lounges op Amsterdam Airport Schiphol

De Schengen KLM Crown Lounge is geopend van 06:00 tot 18:00. Is deze lounge gesloten, dan bent u welkom in de Non-Schengen KLM Crown Lounge. Deze is van 07:00 tot 21:00 open. De lounge bevindt zich tussen E- en F-pier op Schiphol. Om het niet-Schengengebied te betreden moet u uw reisdocumenten laten zien.

U kunt nog altijd iets te drinken en te eten krijgen bij een van onze horecagelegenheden. Deze zijn aangepast om u een veilige service te kunnen bieden. Het restaurant Blue en de bijbehorende bar blijven gesloten.

Lounges op andere luchthavens

Omdat er overal ter wereld gezondheidsmaatregelen worden genomen, kunnen de openingstijden van andere lounges gewijzigd zijn. Controleer de laatste status van uw lounge op de luchthaven.

Voordat u aan boord gaat

Temperatuurcheck en gezondheidscontroles

Op sommige luchthavens kan uw gezondheid worden gecontroleerd tijdens het inchecken, bij het instappen of bij aankomst op bestemming. Het kan ook zijn dat u een aantal vragen moet beantwoorden. Dit verschilt per land en per luchthaven.

Check wat van toepassing is op uw reis

Instapproces

We hervatten grotendeels het gewone instapproces. Dit betekent dat we eerst onze Business Class- en SkyPriority-passagiers vragen om in te stappen.

Op veel luchthavens maken we gebruik van zone boarding. Uw zone staat op uw boardingpass en hangt af van uw reisklasse, tarief en frequent flyer-niveau. Passagiers in zone 1 worden als eerst uitgenodigd, gevolgd door zones 2 tot en met 5.

Zoals gebruikelijk nodigen we voorafgaand aan het boarden passagiers met een beperkte mobiliteit en gezinnen met baby’s jonger dan 2 jaar uit om als eerste aan boord te gaan.

In sommige gevallen brengt een bus u naar het vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol. Indien mogelijk laten we niet meer dan 40 passagiers per bus toe.

Houd er rekening mee dat u een mondkapje dient te dragen vanaf het moment dat we beginnen met boarden. Zonder masker kunnen we u niet aan boord laten. We raden u ook aan om afstand van anderen te houden (1.5 meter).

Aan boord

Desinfectie van het vliegtuig

Een goede hygiëne heeft onze prioriteit. We hebben extra maatregelen genomen wat betreft de schoonmaak en het onderhoud van onze vliegtuigen, voordat u aan boord gaat. Onze vliegtuigen worden elke dag grondig gereinigd met goedgekeurde ontsmettingsmiddelen. Tijdens de vlucht wordt de lucht in onze vliegtuigen voortdurend ververst met frisse lucht, afkomstig van buiten het toestel. Onze vliegtuigen zijn uitgerust met zogenaamde HEPA-filters. Deze filters vangen 99,99% van alle bacteriën en virussen op, waaronder het coronavirus.

Catering

De catering aan boord kan anders zijn dan u van ons bent gewend.

Op Europese vluchten serveert KLM in Economy Class een box met een sandwich. Op korte vluchten (minder dan 1 uur) krijgt u een cakeje als snack. Reist u in Business Class? Dan ontvangt u een box, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders, met ontbijt, lunch of diner. Op korte vluchten krijgt u een fles water en een cinnamon roll.

Op intercontinentale vluchten krijgt u een fles mineraalwater, waarna u een warme maaltijd (geen keuze) geserveerd krijgt met een salade en een dessert in Economy Class. We delen ook een zakje met snacks en drankjes uit. In Business Class serveren we een drankje, waarna u een tray ontvangt die is ontworpen door Marcel Wanders met keuze uit een voorgerecht, warme maaltijd, salade en een dessert. Het tweede menu bestaat uit een warme maaltijd (geen keuze) of ontbijt. Op korte vluchten bieden we 1 ontbijtoptie aan (geen keuze).

We serveren op alle vluchten frisdrank, wijn en bier tijdens de maaltijden. Na elke maaltijd wordt koffie en thee aangeboden.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om speciale maaltijden te bestellen.

Extra maatregelen tijdens de vlucht

We proberen tijdens onze vluchten zoveel mogelijk ruimte tussen passagiers te creëren door stoelen vrij te houden. Dit is echter niet altijd mogelijk omdat er weer steeds meer mensen op reis gaan. Het kan dus gebeuren dat passagiers naast elkaar zitten. Ons belangrijkste doel is echter om u en onze bemanning een veilige vlucht te bieden, en daarom hebben we verschillende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen genomen.

In Economy Class op intercontinentale vluchten zijn kussens op aanvraag beschikbaar.

Onze vliegtuigen zijn uitgerust met zogenaamde coronakits, indien een passagier onverwacht tekenen van ziekte vertoont tijdens de vlucht. Deze kits bevatten Personal Protective Equipment (PPE) voor passagiers en cabinepersoneel om het risico van verspreiding aan boord te beperken.