LUXEMBURG

Luxemburg

Chique dineren in een historische stad

Op stedentrip naar een charmante stad? Boek vliegtickets naar Luxemburg en bewonder het Groothertogelijk Paleis en de Cathédrale Notre-Dame. Of beklim de Bock-rots met zijn kanonnen en vestingwerken. Voor een Luxemburgs wijntje op een zonnige dag zijn de terrassen op Place d’Armes een aanrader!

Historische charme

Wat Luxemburg zo bijzonder maakt is vooral het niveauverschil tussen het op de kliffen gelegen centrum en Grund. Grund is een historisch gedeelte van de stad dat een stuk lager ligt, aan de oever van de Alzette-rivier. Kijk vanaf Le Chemin de la Corniche uit over de charmante, smalle straatjes en bruggen of neem vanaf Plateau du Saint Esprit de lift naar beneden. Grund wordt omheind door de kazematten van Luxemburg. Een vestinggordel met hoge muren en ondergrondse gangen. Kunstliefhebbers zullen Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean (Mudam) geweldig vinden. Op woensdagavond is het museum gratis toegankelijk en wordt er muziek gedraaid en drankjes geschonken. Luxemburg is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in het Groothertogdom Luxemburg. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Luxemburg!

Boek een vlucht naar Luxemburg

Genieten van de mooiste gerechten

Luxemburg is uitermate geschikt voor een dag uitgebreid shoppen. Vooral de zoetekauw kan zijn lol op in de prachtige patisserieën vol chocoladekunstwerken. Voor meer lokale producten bezoek je op woensdag of zaterdag de markt. Ook op culinair gebied zit je in Luxemburg goed. Er is een ruime keuze aan sterrenrestaurants, maar ook in eenvoudige bistro’s kun je fantastisch eten. Natuurlijk vergezeld van een Luxemburgs biertje of witte wijn.

Vliegtickets naar Luxemburg voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen