Getrainde hulphond

Neemt u uw hulphond mee aan boord van uw KLM-vlucht? Wij regelen dit graag voor u. Let wel op: we laten alleen getrainde hulphonden toe.

Uw hulphond meenemen

Als u een hulphond aan boord meeneemt om u te helpen met een beperking, kan de hond gratis met u meereizen. Houd er rekening mee dat, om te worden toegelaten, hulphonden een gekwalificeerde opleiding moeten hebben gevolgd en in het bezit moeten zijn van een geldig certificaat.

Vul het aanvraagformulier in en stuur het naar ons op via het e-mailadres dat onderaan het formulier vermeld staat. Zorg ervoor dat u ook een kopie van het paspoort van uw hulphond meestuurt met daarop een vermelding van het ras, het gewicht en de grootte. Stuur uw verzoek ten minste 48 uur voor vertrek naar KLM CARES.

Reis voorbereiden

Zorg ervoor dat u de vaccinaties, gezondheidscertificaten, trainingscertificaten en reisdocumenten van uw hulphond ruim van tevoren regelt. We raden u aan de plaatselijke autoriteiten van uw vertrek-, transfer- en aankomstland te raadplegen. Zij kunnen u informeren over de recentste eisen voor geleidehonden met betrekking tot vertrek, transfer en binnenkomst in een land.

Gedrag in openbare ruimtes

Houd er rekening mee dat we uw hond niet als een getrainde hulphond beschouwen als uw hond zich niet gepast gedraagt in openbare ruimtes. Bij twijfel kan 1 van onze medewerkers om aanvullende informatie vragen ter bevestiging dat uw hond getraind is. Als u mondeling geen goede verklaring kunt geven, kunnen wij om aanvullend schriftelijk bewijs vragen.

Tijdens de vlucht

Om veiligheidsredenen mag uw hulphond geen gangpad of ander gebied dat vrij moet blijven blokkeren. Hierdoor kunt u bij het reizen met een hulphond geen stoel bij de nooduitgang boeken. U kunt elke andere stoel kiezen. Uw hond dient gedurende de gehele vlucht een (auto)harnas te dragen. Maak dit harnas vast aan uw veiligheidsgordel.

Als uw hond niet op de plaats van de gereserveerde stoel past, krijgt u een andere stoel toegewezen binnen dezelfde reisklasse. We zijn niet verplicht om uw hulphond meer ruimte te bieden of een zitplaats te bieden in een andere reisklasse dan waarvoor u heeft betaald. Is er geen stoel beschikbaar waar u en uw hulphond kunnen zitten zonder gebieden te blokkeren? Dan kunnen we u vragen om een latere vlucht te nemen of uw hulphond in het ruim te laten reizen, als u een kennel heeft die geschikt is.

Vluchten langer dan 8 uur

Heeft u een vlucht die 8 uur of langer duurt? We kunnen om documentatie vragen waaruit blijkt dat uw hulphond zichzelf niet hoeft te ontlasten of dit kan doen op een manier die geen gezondheids- of sanitaire problemen veroorzaakt aan boord.

Vliegen van of naar de Verenigde Staten?

Naast het aanvraagformulier moet u ook het zogenaamde ‘U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation’ formulier invullen. Druk beide formulieren af en neem ze mee naar de luchthaven.

Andere dieren

Helaas staan we geen andere hulpdieren toe dan honden.