Air France KLM

Sinds mei 2004 zijn Air France en KLM Royal Dutch Airlines de grootste Europese luchtvaartgroep geworden: 1 groep, 2 luchtvaartmaatschappijen en 3 businesses.

Air France KLM

Air France en KLM vervoeren samen ruim 77 miljoen passagiers per jaar en beschikken over 548 vliegtuigen. Dagelijks voert de combinatie vluchten uit in een netwerk met 318 bestemmingen in 118 landen. Deelnemers aan het frequent flyer programma Flying Blue van KLM en Air France verdienen miles en worden beloond op de routes van beide luchtvaartmaatschappijen.

Beide maatschappijen behouden hun eigen identiteit, handelsnaam en merk. De 3 belangrijkste businesses zijn: Passenger Business, Cargo en Engineering & Maintenance. KLM en Air France ontplooien eigen activiteiten vanuit de hubs Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle.

Omzet en aandelen

Air France KLM aandelen zijn genoteerd aan beurzen in Amsterdam en Parijs.

Lees meer over Air France KLM Finance

KLM

KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht en is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Belangrijke mijlpalen in de geschiedenis zijn de vorming van een joint venture met Northwest Airlines (NWA) in 1989 en de deelname in Kenya Airways in 1996. KLM heeft van oudsher de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol als haar thuisbasis.

Air France

Air France werd op 7 oktober 1933 opgericht. In de geschiedenis kunnen verschillende belangrijke mijlpalen worden aangewezen, zoals de deelneming in UTA in januari 1990 en de fusie met Air Inter in 1997. In juni 2000 bundelden Air France en Delta Air Lines hun krachten met die van Aeroméxico en Korean Air en introduceerden de SkyTeam-alliantie. De belangrijkste hub van Air France, Parijs-Charles de Gaulle, is nummer 1 in Europa als het gaat om verbindingsmogelijkheden.