LIBERIA

Costa Rica
29°C Apr.

Liberia: witte stad in de tropen

Kun je niet wachten om de waanzinnige natuur van Costa Rica verkennen? Boek vliegtickets naar Liberia en ontdek een historische stad waar oerwoud, vulkanen en prachtige stranden binnen handbereik zijn. Van koloniale architectuur tot outdoor-avontuur: in Liberia raak je niet snel uitgekeken.

Cowboy-cultuur

De bijnaam 'witte stad' dankt Liberia aan het grind waaruit veel panden uit de koloniale tijd zijn opgetrokken. Wandel langs historische panden aan de Calle Real met hun witte muren, terracotta daken en slingerende klimop. Kloppend hart van Liberia is het Centrale Park. Bestel een verse kokosnoot en laat je vermaken door straatmuzikanten. Kijk niet vreemd op als je een cowboy spot: deze regio staat bekend om zijn sabaneros. In Museo del Sabanero leer je alles over deze lokale cowboys die op grote ranches hun vee hoeden. Liberia is een ideale bestemming voor een stedentrip en het startpunt voor een langere vakantie in Costa Rica. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Liberia!

Boek een vlucht naar Liberia

Stranden, vulkanen en modderpoelen

Liberia ligt in het noordwesten Costa Rica op zo’n 30 kilometer van de Pacifische kust. De stad is omgeven door nationale parken en prachtige stranden. Ga zwemmen in het rustige water bij Playa Hermosa, tevens een fijne plek om te snorkelen en duiken. Ruiger gaat het eraan toe bij Witch’s Rock: de kust bij deze rotsformatie behoort tot de populairste surfspots van Costa Rica. Landinwaarts kun je op avontuur in Rincón de la Vieja, een groot nationaal park met kronkelende paden, reusachtige bomen, watervallen en maar liefst 2 actieve vulkanen!

Vliegtickets naar Liberia voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

apr.
29°C
23%
mei
28°C
65%
jun.
26°C
83%
jul.
26°C
65%
aug.
26°C
77%
sep.
26°C
90%
okt.
25°C
81%
nov.
25°C
43%
dec.
25°C
6%
jan.
26°C
0%
feb.
27°C
0%
mrt.
28°C
3%