Musicals, theater en concerten

Hamburg staat te boek als entertainmentmekka en mag zich met zijn 40 theaters en 6 concertzalen meten met steden als Londen en New York. Bezoek een van de spectaculaire musicals of laat u verrassen door gewaagd cabaret. Liever klassiek? Kies dan voor opera of ballet in een elegante concertzaal – in Hamburg hoeft u zich geen avond te vervelen.

Kunst & Cultuur
Al eeuwenlang een begrip in Hamburg

Al eeuwenlang een begrip in Hamburg

Een klassiek avondje uit

Opera-afficionado’s mogen de Hamburgse Staatsopera eigenlijk niet missen. De geschiedenis van Duitslands eerste publieke operahuis gaat terug tot 1678, de tijd van de Verlichting. De oude concertzaal raakte in 1943 compleet verwoest, maar is enkele jaren later herbouwd. Net als vroeger is het programma gericht op een breed publiek, en dat is ook terug te zien in de prijzen. Klassiekers die hier vaak te zien zijn: Macbeth, King Lear en Faust. Er zijn ook opvoeringen van speciaal voor kinderen gecomponeerde opera’s, zoals Hans en Grietje.

Het Theater im Hafen is niet te missen

Het Theater im Hafen is niet te missen

Spektakel aan het water

De Hanzestad heeft geen gebrek aan kaskrakers: het duurt altijd maar even voordat de populairste musicals van Broadway ook Hamburg weten te veroveren. De meest karakteristieke locatie is het Theater im Hafen aan de oevers van de Elbe, maar ook in het Thalia Theater, het Deutsches Schauspielhaus en Das Schiff kunt u terecht voor een plezierige avond. Wie nu al staat te popelen om opzwepende muziek, prachtige decors en uitbundige kostuums te bewonderen, kan alvast de programma's van de diverse podia bekijken.

Toneel en cabaret op de Reeperbahn

Toneel en cabaret op de Reeperbahn

Cabaret en toneel

Sfeervol, authentiek en hoogstaand: ook de kleinere theaters van Hamburg hebben een reputatie van wereldklasse. Veel van deze podia vindt u in de wijk Sankt Pauli, vroeger al een toevluchtsoord voor zeelieden op zoek naar vertier en nog altijd het uitgaanscentrum van de havenstad. Bekend is het stijlvolle St. Pauli Theater, het oudste van Hamburg, dat zich specialiseert in modern toneel. Voor een avond cabaret gaat u naar Schmidt Tivoli, één deur verder op de Reeperbahn.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen