Toegestane voorwerpen in handbagage

Weet u niet helemaal zeker wat u in uw handbagage mag meenemen? Om u te helpen bij het inpakken, leggen we uit welke voorwerpen beperkt toegestaan of zelfs verboden zijn.

Vloeistoffen

U kunt uw shampoo en andere vloeistoffen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk meenemen. Verpak alle vloeistoffen samen in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Als u grotere hoeveelheden wilt meenemen, kunt u dat in uw ruimbagage inpakken.

U mag altijd meenemen:

  • babyvoeding die tijdens de vlucht wordt gebruikt;
  • medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden gebruikt, als u in het bezit bent van een recept of verklaring van uw arts;
  • speciale dieetproducten die tijdens de vlucht worden gebruikt;
  • verpakte taxfree producten.

Elektronica en batterijen

U mag 15 apparaten met een lithiumbatterij tot 100 Wh meenemen, net als 20 losse lithiumbatterijen of powerbanks tot 100 Wh. Als u een lithiumbatterij tot 160 Wh in uw handbagage wilt meenemen, in een apparaat of als losse batterij, moet u hiervoor toestemming vragen. Batterijen groter dan 160 Wh zijn nooit toegestaan.

De apparaten en batterijen mogen niet beschadigd, kapot of teruggeroepen zijn. Houd er rekening mee dat u de batterijen niet mag opladen aan boord.

Verpak elke batterij afzonderlijk in de originele verpakking. Heeft u die niet meer? Bedek de contactpunten dan met niet-geleidende tape en verpak de batterijen in aparte plastic zakjes.

Elektronische sigaretten

Op de meeste routes mag u een elektronische sigaret en extra batterijen meenemen als ze op de persoon worden gedragen, niet als handbagage. De regels kunnen per land verschillen, dus we raden u aan om de vereisten te checken van de landen die u bezoekt.

Het gebruik van een elektronische sigaret of het opladen van de sigaret of de batterij is nooit toegestaan aan boord.

Smartbags

U kunt een smartbag met een andere lithiumbatterij dan een knoopcel meenemen als u de batterij loshaalt. Kunt u de batterij niet loshalen? Dan is het niet toegestaan om de koffer mee te nemen aan boord of in het ruim.

Poeders van en naar de VS

Reist u van of naar de Verenigde Staten? Poeders en poedervormige stoffen mag u meenemen in uw handbagage als ze een inhoud hebben van maximaal 350 ml per stuk. Als u grotere hoeveelheden wilt meenemen, kunt u dat in uw ruimbagage inpakken. Als de verpakking niet verzegeld is en er tekenen zijn van fraude, mag u het helemaal niet meenemen.

We raden u aan om alle poeders in uw ruimbagage te verpakken als u ze tijdens de vlucht niet nodig heeft. Zo bespaart u tijd bij de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Voor urnen geldt deze beperking niet.

Lees meer over het meenemen van een urn

Verboden voorwerpen

Het is niet toegestaan om de volgende voorwerpen in uw handbagage mee te nemen:

Veelgestelde vragen

Heeft u hulp nodig?

We hebben de meeste beperkte of verboden voorwerpen benoemd, maar er kunnen andere regels van toepassing zijn in het land waar u naartoe reist. Controleer ook de regels van de lokale luchthaven of luchtvaartmaatschappij.

Staat uw artikel er niet tussen of heeft u vragen over uw handbagage? Neem dan contact op met uw reisbureau of het KLM Contactcentrum.