Leer duiken in een paradijs

Aruba is een paradijselijk eiland, zowel boven als onder de waterspiegel. Hier treft u de meest spectaculaire duiklocaties ter wereld. Wie niet kan duiken, mist prachtige riffen en fascinerende scheepswrakken. Maar geen nood, duiken is vrij snel te leren – of u nu gaat voor uw duikbrevet of het liever houdt bij een oriënterende proefduik.

Watersport
Duiken kunt u prima leren op Aruba

Duiken kunt u prima leren op Aruba

Heldere, warme wateren

Hoewel duiken ook in een zwembad is te leren, is het toch een stuk prettiger de eerste ervaringen op te doen in een tropisch onderwaterparadijs. De koralen en vissen, de zeepaardjes en de roggen, en de garnalen en kreeften: ze zien er allemaal een stuk mooier uit in helder water. Bovendien is dat hier, net ten noorden van de evenaar, nog aangenaam warm ook. Het aanbod van duikscholen op Aruba is groot, en wie bereid is er een paar dagen tijd in te steken heeft daar de rest van zijn of haar leven profijt van. De duikbrevetten van de 2 grootste duikorganisaties, de Professional Association of Diving Instructors (PADI)  en Scuba Schools International (SSI), zijn veelal in slechts een paar dagen te behalen. Veel verschil tussen die certificaties is er niet: de faciliteiten op Aruba voldoen aan de strengste veiligheidseisen. De belangrijkste factor in het leerproces is meestal de duikinstructeur zelf.

Eerste halte: het zwembad

Eerste halte: het zwembad

Van experiment naar brevet

Een duikcursus begint vaak in het zwembad van het hotel. De meeste betere hotels op Aruba bieden zelf cursussen aan of weten een goede duikschool aan te bevelen – zulke cursussen worden vaak aangeduid als ‘resort course’. Na de zwembadsessie, waarin u in een comfortabele omgeving rustig kennis kunt maken met de duikapparatuur, volgt de eerste duik. Dit heet, in PADI-terminologie, een Discover Scuba Diving (DSD). Velen raken hierna zo enthousiast dat de keuze om een brevet te halen snel is gemaakt.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.