Vergoeding voor uw bagage

We doen er alles aan om het te vermijden, maar soms raakt bagage helaas vermist, vertraagd of beschadigd. Mocht dit gebeuren, dan bieden we verschillende terugbetalings- of vergoedingsopties.

Vertraagde bagage

Moest u op uw bestemming extra spullen kopen, zoals kleding en toiletartikelen, omdat uw ruimbagage vertraagd was? Meld dit aan ons binnen 21 dagen vanaf de dag dat uw bagage bij u is afgeleverd. Bewaar de kassabonnen van de gekochte artikelen en stuur ons een kopie. Dan kijken we samen wat we kunnen doen.

Vermiste bagage

Iets waarvan u hoopt dat het nooit gebeurt: uw bagage raakt kwijt. Als u uw koffer niet binnen 21 dagen na aankomst van uw vlucht heeft teruggekregen, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen wat we kunnen doen. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat we u aanraden contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeringen dekken het verlies op basis van de waarde van uw bezit.

Lees meer over KLM’s verantwoordelijkheid

Beschadigde bagage

Soms raakt uw bagage helaas beschadigd tijdens het vervoer. Een normale omgang met uw tas kan krassen, vlekken, kleine deukjes en andere gebruikssporen achterlaten. Voor deze kleinere schades zijn wij niet aansprakelijk. Is uw bagage erger beschadigd? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de bagagebalie op de luchthaven.

Heeft u de schade ontdekt na het verlaten van de luchthaven? Geef dit dan binnen 7 dagen na aankomst aan ons door.