AALBORG

Denmark

Vikinggraven en moderne kunst in Aalborg

Een stedentrip vol cultuur? Boek vliegtickets naar Aalborg en bezoek het Jens Bangs Stenhus of de Vor Frue Kirke in het historische centrum van de stad. Neem de lift naar het ondergrondse Franciscaner Kloostermuseum of bekijk de vele muurschilderingen die het centrum kleur geven. Aalborg zal je verrassen!

Architectuur om van te watertanden

Aalborg kent bijzondere en gewaagde architectuur. Zoals het Utzon Center, vernoemd naar de architect van dit gebouw, Jørn Utzon. Hij ontwierp ook het Sydney Opera House. Eet smørebrød in het restaurant en wandel door het interessante gebouw. Meer kunst zie je in het Nordjyllands Kunstmuseum waar onder meer werken van Le Corbusier en Picasso hangen. De unieke lichtval van het pand geven de schilderijen een extra dimensie. Koop een kaartje voor een concert in het hypermoderne Musikkens Hus om je dagje cultuur compleet te maken. Aalborg is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Denemarken. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Aalborg!

Boek een vlucht naar Aalborg

Uitzicht en aquavit

Golfen, hangen aan de waterkant, shoppen en uitgaan; Aalborg kent niet alleen culturele hoogtepunten. Neem de lift van Aalborgtårnet naar 55 meter hoogte. Terwijl je geniet van een fantastisch uitzicht over de stad en Noord-Jutland, kun je een hapje of drankje bestellen. Een aquavit bijvoorbeeld, van de beroemde plaatselijke destilleerderij. Leuk is ook de Nordkraft. Een oude energiecentrale uit 1947 die omgetoverd is tot hotspot met bioscoop, restaurants en de hoogste klimmuur van Denemarken.

Vliegtickets naar Aalborg voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen