BOLOGNA

Italy
23°C Jun.

Proef de keuken en historie van ‘de rode stad’

Genieten op z’n Italiaans? Boek vliegtickets naar Bologna en ervaar Italië zoals Italië bedoeld is. Hier eet je de ultieme spaghetti Bolognese. Geniet ’s avonds van het energieke nachtleven en slenter overdag over sfeervolle pleinen. Als je de 498 treden van de toren van Asinelli beklimt, begrijp je waarom Bologna ook wel ‘de rode stad’ genoemd wordt. Het uitzicht over de vele rode daken is magistraal.

Een aaneenschakeling van cultuur

Bologna is één groot openluchtmuseum. Het historische centrum staat vol bezienswaardigheden zoals Palazzo Pepoli en de Basilica de San Petronio, de grootste kerk van de stad. Ook een wandeling naar de Basilica di San Luca is bijzonder: onder de 666 ‘pórticos’ van dit langste overdekte wandelpad ter wereld loop je naar het prachtige klooster. Vanaf het levendige Piazza Maggiore waaieren tientallen pittoreske straten uit. Welk weer het ook is: onder de kenmerkende bogengalerijen loop je fijn uit de zon of regen. Voor een verzameling kunst van wereldformaat mag je het Pinacoteca Nazionale niet overslaan. Bologna is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een rondreis door Italië. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Bologna!

Boek een vlucht naar Bologna

Culinaire specialiteiten uit Bologna

Eén van de bijnamen van Bologna is La Grassa. Deze naam betekent zoveel als ‘de vette’ en slaat op de culinaire reputatie van de stad. Eten is hier een belangrijke bezigheid. Behalve van de wereldberoemde Bolognese-spaghettisaus, kun je in Bologna genieten van de Italiaanse keuken in haar puurste vorm. De verrukkelijke tortelli (gevulde pasta) wordt hier bijvoorbeeld nog steeds met de hand gemaakt. Bologna is een bestemming om je vingers bij af te likken!

Vliegtickets naar Bologna voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Categorieën

Kunst & CultuurRomantiekZon
De pórticos aan Via Farini
De Asinelli-toren
Doorkijkje naar een verborgen kanaal aan de Via Piella

Weertrends

jun.
23°C
27%
jul.
26°C
23%
aug.
26°C
23%
sep.
21°C
23%
okt.
16°C
19%
nov.
10°C
23%
dec.
5°C
19%
jan.
4°C
19%
feb.
6°C
21%
mrt.
10°C
19%
apr.
13°C
23%
mei
17°C
29%