GENUA

Italy

De smaak van authentiek Italië

Middeleeuwse steegjes, statige paleizen, liften die je vanuit het centrum de heuvels in tillen en de Middellandse Zee voor de deur. Boek vliegtickets naar Genua en bezoek eeuwenoude paleizen die herinneren aan een rijk handelsverleden, dwaal door het labyrint aan steegjes in het oude centrum en proef authentieke pesto. Genua is een stad als geen andere!

Palazzi in overvloed

Wist je dat Genua het grootste middeleeuwse centrum van Europa heeft? Ook staat deze Noord-Italiaanse stad op de Unesco-werelderfgoedlijst. Wandel door de Via Garibaldi, Via Cairoli en Via Balbi. Handelaren en bankiers bouwden hier in de 16e eeuw spectaculaire complexen zoals het Palazzo Bianco en Palazzo Rosso met enorme pilaren, eeuwenoude standbeelden en kleurrijke schilderijen. Neem vooral ook de funiculare vanaf Piazza del Portello en geniet boven van het uitzicht over de stad. Genua is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Italië. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Genua!

Boek een vlucht naar Genua

Proeverij van streekproducten

Genua telt meer culinaire rijkdommen dan goed is voor een mens. De populairste zijn het platte Ligurische brood en de authentieke pesto. De groene pastasaus, gemaakt van olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Genuese basilicum, is al eeuwen een belangrijk product in Genua. Bijna elk restaurant in de stad heeft wel een gerecht met deze saus op de menukaart staan. Even de stad uit? Op een uur met de trein liggen de beroemde, kleurrijke dorpjes van Cinque Terre.

Vliegtickets naar Genua voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen