GDAŃSK

Poland

Kleurrijke stad aan de Oostzee

Ben je op zoek naar een veelzijdige stedentrip in Europa? Boek vliegtickets naar Gdańsk en ontdek een kleurrijke Hanzestad aan de Oostzee. Wandel langs sierlijke pakhuizen aan het water, proef Poolse lekkernijen in de oude markthal en waai uit op strand Jelitkowo. Ook ’s avonds is er voldoende te beleven. De bars en biertuinen aan de oevers de Motlawa maken dat je nooit meer naar huis wilt!

Koningsroute

In de Middeleeuwen was Gdańsk, vroeger Danzig, een belangrijke Hanzestad. De oude Koningsroute voert je langs de mooiste plekjes van het historisch hart. Wandel via de Gouden Poort door de Langstraat waar de versierde gevels van de patriciërshuizen een prachtig plaatje opleveren. Aan het einde bevindt zich de levendige Lange Markt met het stadhuis en zijn imposante toren. Strijk neer op een terrasje voor een kop koffie en bewonder de krijgshaftige Neptunusfontein midden op het plein. Gdánsk is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Polen. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Gdańsk!

Boek een vlucht naar Gdańsk

Met de watertram

Om extra in de maritieme sfeer te komen, neem je bij de Groene Poort de watertram naar het noorden. Onderweg kom je langs de markante Kraanpoort: dit houten gevaarte uit 1444 diende als hijskraan én verdedigingswerk. Stap uit bij Nowy Port en flaneer er over de kade. Een klim naar de top van de vuurtoren staat garant voor een adembenemend uitzicht over het strand en de Oostzee.

Vliegtickets naar Gdańsk voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen