POZNAŃ

Poland

Van croissants tot kathedraaleiland

Levendig, culinair, middeleeuws, bezaaid met culturele hoogtepunten. Boek vliegtickets naar Poznań en bezoek het oude stadsplein met zijn kleurrijke huizen en middeleeuwse gebouwen. Of dwaal door het charmante Stare Miasto, de oude stad. Buiten de stad ligt het Maltameer waar je kunt watersporten of ontspannen in de natuur.

Culinary and cultural hotspot

Poznań is een heerlijke off-the-beaten-path bestemming. Bezoek het Nationaal Museum van Poznań voor een indrukwekkende Poolse kunstcollectie of wandel door de wijk Jeżyce voor bijzondere streetart. Fijnproevers kunnen zich tegoed doen in traditionele Poolse eettentjes met gerechten als Pyzy (aardappel-vlees dumplings) en Rosól (traditionele vleessoep). Bijzonder is ook het Croissant Museum, geheel gewijd aan de typisch Poolse St Martin croissant. Poznań is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het perfecte startpunt voor een lange vakantie in Polen. Laat je verrassen en boek snel een vliegticket naar Poznań

Boek een vlucht naar Poznań

Het stadhuis met de bokken

Poznań staat bekend als de historische hoofdstad van Groot-Polen. Een van de meest populaire wijken is de oude stad. In het midden van het stadsplein vind je de Ratusz – het stadhuis met een bijzondere gevel. Elke dag om 12 uur komen boven de klok twee bokken tevoorschijn om het middaguur te slaan. Tegenwoordig bevindt zich in het stadhuis het Historisch Museum van Poznań. Het oudste deel van Poznań is Ostrów Tumski, een eiland dat wordt omsloten door de rivieren Warta en Cybina. Hier vind je de oudste kathedraal van Polen waar Mieszko I, de allereerste hertog van Polen, begraven ligt.

Vliegtickets naar Poznań voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen