Art-decodiner in La Coupole

De grote rode luifels van La Coupole aan de Boulevard Montparnasse springen meteen in het oog. Voor de ultieme brasserie-ervaring in Parijs moet u hier zijn. De oesters en zeevruchten zijn een klasse apart. Net als de bijzondere en gevarieerde clientèle van dit beroemde etablissement. Vroeg 20ste eeuw was dit dé plek waar grootheden als Dalí, Picasso en Man Ray regelmatig werden gespot.

Culinair
Het interieur van La Coupole

Het interieur van La Coupole

Het interieur

Het idee voor La Coupole kwam van Ernest Fraux en zijn zwager René Lafon. Ze wilden het grootste restaurant van Parijs bouwen. Eind 1927 opende La Coupole zijn deuren. Het interieur is sinds die tijd nauwelijks veranderd. Typische kenmerken van de art-decostroming zijn overal terug te vinden: veelvuldig kleurgebruik en een mix van materialen zoals hout en glas. Voor het beschilderen van de vele pilaren is gekozen voor de beste kunstenaars uit die tijd. Onder anderen Marc Chagall en Louis Latapie werkten aan deze blikvangers. De koepel in het midden van het restaurant is nieuwer. In 2008 werden vier kunstenaars aangewezen die ieder een kwart van de koepel beschilderde. Onder de koepel staat nu een van de meesterwerken van de Franse beeldhouwer Louis Derbré. Vroeger stond er een grote fontein waarin veel grootheden hun voeten hebben natgemaakt.

Entrée van La Coupole

Entrée van La Coupole

De beroemdheden

La Coupole is nog steeds een plek waar beroemdheden graag komen. Op de site van het restaurant staat een alfabetische lijst met namen van beroemde gasten. Zo zat fotograaf Robert Doisneau vaak aan tafel 87 en kwam Pablo Picasso vaak met collega’s uit de kunstwereld dineren. Simone de Beauvoir gebruikte La Coupole als setting in haar roman ‘L’Invitée’, in het Nederlands vertaald als ‘Uitgenodigd’.

Curry La Coupole

Curry La Coupole

Het eten

Met zoveel moois om naar te kijken, zou u bijna vergeten dat u hier eigenlijk komt om te eten. Gelukkig is de menukaart al net zo rijk als het interieur. Het aanbod aan vis behoort tot het beste in Parijs en staat in het restaurant uitgestald. Chef-kok Jean-Philippe Bourgueil weet zijn gasten keer op keer te verrassen. Garnalen in bladerdeeg met verse kruiden, een Indiase curry met ‘Label Rouge’-lam, botermalse tong: elk gerecht is een uitgebalanceerde mix van originaliteit en traditie.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.