KLM Reisgids

Het bruisende hart van Marseille

Al 2.600 jaar is Marseille’s historische haven het hart van de stad. De Vieux-Port ligt nog altijd op het punt waar de oude Grieken aanmonsterden om er een handelspost te stichten. Tegenwoordig is dit een van Marseilles populairste wijken. Sinds een grote opknapbeurt is vrijwel het hele gebied bestemd voor voetgangers. Er hangt een prettige sfeer dankzij de talrijke cafés en restaurants.

Culinair
Plezierjachten in de oude haven

Plezierjachten in de oude haven

Van lui terras tot fijn museum

Marseille noemt zich met veel trots de oudste stad van Frankrijk. En hoe ouder hoe levendiger, lijkt het wel. Zeker in de oude haven, die een centrale positie inneemt in het sociale en culturele leven van de stad. Dat houdt niet op bij de horeca aan het water. U loopt er zo naar het splinternieuwe MuCEM-museum of het middeleeuwse Fort Saint-Jean. Ook het stadhuis, de abdij Saint-Victor en de spectaculair ogende Villa Méditerranée zijn dichtbij. Dit laatstgenoemde gebouw huisvest een cultureel centrum, dat de Italiaanse architect Stefano Boeri heel toepasselijk heeft ontworpen in de vorm van de letter C. De haven zelf is een ideaal plekje om even neer te strijken na een museumbezoek of simpelweg lekker te flaneren en mensen te kijken vanaf een zonnig terras.

Levendig La Canebière

Levendig La Canebière

Hennep-hoofdstraat

Ooit was Marseille een belangrijk centrum voor de handel in cannabis. De plant stond bekend om andere kwaliteiten dan tegenwoordig: hennep werd gewaardeerd om de sterke vezels, die zich uitstekend lieten verwerken tot scheepstouw. De handel hierin gaf de naam aan de straat die vanaf de kerk Saint-Vincent-de-Paul (ook bekend als Les Réformés) naar de oude haven loopt: La Canebière. Deze straat is ook nu nog de levensader van de stad. La Canebière is, net als de haven, onderwerp van een grootschalig project waarmee de straat weer in oude glorie moet worden hersteld.

Bekijk Reisgids Vanaf USD 1.058*

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.