Kunst en kersen in het Walker Art Center

Een van de beste kunstmusea van de Verenigde Staten staat in Minneapolis: het Walker Art Center. Het museum is vernoemd naar Thomas Barlow Walker die hier in 1879 zijn privékunstcollectie openstelde voor het publiek. Pas in 1927 werd het Walker Art Center officieel een museum. Eén met een indrukwekkende collectie moderne kunst.

Kunst & Cultuur

Van Picasso tot Warhol

Met een grote collectie kunst uit de 20ste en 21ste eeuw is het Walker Art Center een must voor iedere kunstliefhebber. U kunt hier werk bewonderen van grote namen als Picasso en Giacometti of genieten van de popart van Andy Warhol. Er is minimalistische kunst te vinden van onder andere Agnes Martin en Sol LeWitt en de moderne Italiaanse kunstbeweging Arte Povera wordt ook uitgebreid belicht. Het museum is tevens voorzien van een theaterzaal, het Nadine McGuire Theater. Hier worden regelmatig muziek-, toneel- en dansvoorstellingen gegeven. In de Walker Cinema kunt u terecht voor filmpresentaties en lezingen.

Een excentrieke beeldentuin

Naast het Walker Art Center ligt de Minneapolis Sculpture Garden, sinds de opening in 1988 een van de grootste attracties van Minneapolis. De beeldentuin is een mix van prachtige gazons, strak gesnoeide heggen en abstracte kunst. Er zijn 40 permanente werken te bewonderen, maar het park krijgt ook regelmatig een nieuwe impuls door de wisselende exposities. De echte eyecatcher is het kunstwerk ‘Spoonbridge and Cherry’: een gigantische lepel met een kers er op. De sculptuur werd speciaal voor het park ontworpen door popart-kunstenaars Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen en is uitgegroeid tot de icoon van Minneapolis. Ook de beroemde architect Frank Gehry (onder andere bekend van het Guggenheim-museum in Bilbao) heeft zijn sporen hier nagelaten; de sculptuur ‘Standing Glass Fish’ is van zijn hand. Opvallend is ook de Irene Hixon Whitney- voetgangersbrug, gemaakt van staal en hout. De brug, over de snelweg, verbindt de Minneapolis Sculpture Garden met Loring Park.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.