Amerika’s grootste winkelcentrum

Het walhalla voor shopaholics ligt op luttele minuten van Minneapolis: The Mall of America. Het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten herbergt maar liefst 520 winkels en meer dan 50 restaurants. Niet zo dol op winkelen? U hoeft zich niet te vervelen, the Mall of America is net zo goed een pretpark als een winkelcentrum.

Winkelen

86 uur winkelen

Als u in elke winkel ongeveer 10 minuten zou doorbrengen zou een totaalbezoek u zo’n 86 uur kosten. Het loont dus de moeite van tevoren een selectie te maken van winkels die u zeker wilt bezoeken en een logische route uit te stippelen om niet eindeloos heen en weer te blijven lopen. Vrijwel elk bekend merk is in dit reuzachtige winkelparadijs te vinden. Het winkelcentrum telt ook 3 grote warenhuizen: Macy’s, Sears en Nordstrom. Tip: van deze laatste bestaat ook een outletvestiging in de mall, Nordstrom Rack: erg populair bij koopjesjagers.

De glazen tunnel in het aquarium

De glazen tunnel in het aquarium

Zwemmen met haaien

Geen enkel ander winkelcentrum in de Verenigde Staten biedt u de keuze tussen winkelen voor nieuwe schoenen en zwemmen met haaien – maar The Mall of America dus wel. In het Sea Life  Minnesota Aquarium kunnen ervaren scuba-duikers tussen deze vervaarlijke dieren zwemmen. Gelukkig kunt u de haaien ook op afstand bekijken in de 100 meter lange glazen tunnel die onder het bassin doorloopt. Speciaal voor kinderen is er een quizroute; in de diverse ‘touchpools’ kunt u zeesterren en ander onderwaterleven aanraken.

Het Barbie Dreamhouse; een meisjesdroom

Het Barbie Dreamhouse; een meisjesdroom

In de kast van Barbie

Ook een van ’s werelds grootste speelgoediconen heeft haar intrek genomen in de Mall of America: Barbie woont hier in het gigantische Barbie Dreamhouse. Het huis is een meisjesdroom van ruim 9.000 vierkante meter; om het helemaal roze te schilderen was maar liefst 380 liter verf nodig. Bezoekers kunnen dwalen door Barbie’s walk-in closet en een collectie bewonderen van 350 bijzondere Barbies. Het huis zit vol interactieve elementen: u kunt uzelf bijvoorbeeld digitaal  verkleden in een van Barbie’s vele outfits.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.