De vibe van Venice Beach

Er ís een zandstrand van ongeveer 5 kilometer lang, maar dat is zelden de reden dat mensen naar Venice Beach komen. Dit strand is vooral bekend om de bonte mix aan opvallende mensen, straatartiesten en California beachboys. Mensen kijken is waar het hier om draait.

Strand
Artiest op de boardwalk van Venice Beach

Artiest op de boardwalk van Venice Beach

Excentrieke boardwalk

Op de Ocean Front Walk, de ‘boardwalk’ van Venice Beach, is het altijd druk. Talloze straatartiesten –  van muzikanten en zangers tot acrobaten en goochelaars – vermaken hier het publiek. Spieren worden opgepompt aan Muscle Beach, de plaats waar bodybuilders en fitnessfanaten aan hun lichaam werken op de toestellen die hier staan. Of ze dit daadwerkelijk doen om fitter te worden of omdat ze vooral graag hun lichaam showen aan het altijd aanwezige publiek, blijft natuurlijk de vraag.

Fietsend of skatend langs het strand

Fietsend of skatend langs het strand

California dreaming

Sporten is hier sowieso een populaire bezigheid. Aan en op het strand liggen volleybal- en basketbalvelden en het lange fietspad dat van Venice Beach naar Santa Monica loopt is populair bij zowel skaters als fietsers. Rolschaatsen en fietsen kunnen gehuurd worden op diverse plekken aan de boardwalk. Skaten onder de palmbomen langs het strand terwijl de zon onder gaat: dat is Californië op en top.

Winkels aan de boardwalk

Winkels aan de boardwalk

Alternatieve souvenirs

Voor leuke, ietwat alternatieve souvenirs is Venice Beach een prima plek om te shoppen. Aan de boardwalk zijn tientallen winkeltjes te vinden met kleding en sieraden. Een tatoeage is hier trouwens ook snel gezet, al is dat wellicht een wat permanente souvenir. Voor nog meer aanbod is Abbot Kinney Boulevard een aanrader. Deze straat loopt schuin door de wijk Venice en heeft een fijne mix van boetiekjes, restaurants en hippe bars.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.