Een dagje naar het strand

Los Angeles ligt aan de kust en wil dat weten ook. De stad koestert zijn brede zandstranden. Het weer is er ook vrijwel altijd goed genoeg om met het hele gezin een dag naar het strand te kunnen gaan. De fraaie kustlijn telt eindeloos veel restaurants en winkelstraatjes. Er zijn tal van kustplaatsen met klinkende namen: van Malibu in het noorden tot het zuidelijke Newport Beach.

Gezinsuitjes
Natuur en hartelijkheid op Catalina Island

Natuur en hartelijkheid op Catalina Island

Achter de horizon: Catalina Island

Iets minder bekend is Catalina Island, dat net achter de horizon in de Atlantische Oceaan ligt. Dit rotsachtige eiland, dat officieel Santa Catalina Island heet, is 35 kilometer lang en telt welgeteld één stadje, Avalon. Verder zijn er een paar romantische baaien te vinden en vooral heel veel natuur. Een boottocht vanuit San Pedro, Long Beach, Dana Point of Newport Beach duurt ongeveer een uur. Tip: overnacht met het gezin in een bed & breakfast. De ontvangst is hartelijk en u ervaart dat het eilandleven een stuk langzamer verloopt dan het leven aan wal. Een welkome afwisseling van het drukke stadsleven.

De haven van San Pedro

De haven van San Pedro

Dagvers: de vismarkt van San Pedro

Er zijn veel vismarkten in en rond het stadscentrum van Los Angeles. Maar echte visliefhebbers reizen graag een paar kilometer naar het zuiden om vers gevangen vis te eten in de haven van San Pedro bij Long Beach. San Pedro staat bekend als het ‘Disneyland of seafood’: het is er druk, gezellig en er is van alles te doen voor jong en oud. Langs de oude vissershaven serveren tientallen restaurantjes elke dag geweldige visschotels. In het weekend zijn de tafeltjes vooral gevuld met families uit de regio – echt zo’n plek waar u sfeer kunt proeven met de locals.

In het spoor van Baywatch

In het spoor van Baywatch

Het strand van Baywatch

Strand, zon, Pamela Anderson en David Hasselhoff – dat is natuurlijk de tv-serie ‘Baywatch’. Dat prachtige strand, dat bestaat gewoon. Zelf de handdoeken uitrollen op ‘het’ strand van Baywatch kunt u het best doen bij Temescal Canyon, ten noordwesten van de stad. U parkeert pal aan de ingang naast de Pacific Coast Highway. Daar vindt u ook meteen de pier die in een groot aantal afleveringen als achtergrond figureerde. Wie zoekt naar dé strandwachtersstoelen komt bedrogen uit: dat waren helaas ‘props’. Opnamen werden overigens ook gemaakt op Venice Beach, Santa Monica Beach en bij Paradise Cove, in Malibu – ook allemaal mooie plekken.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.