Van de gebaande paden in downtown LA

Los Angeles is vooral beroemd om de mooie stranden, de glamour van Beverly Hills en natuurlijk de heuvels van Hollywood. Downtown LA wordt daarom vaak overgeslagen. Ten onrechte; er is hier namelijk genoeg te doen.

Gezinsuitjes
Walt Disney Concert Hall

Walt Disney Concert Hall

Moderne concertzaal ter ere van Disney

Liefhebbers van moderne architectuur (en fotografen) komen ogen tekort bij het Los Angeles Music Center. Het centrum bestond oorspronkelijk al uit 3 theatergebouwen, maar kreeg er in 2003 een blikvanger bij met de Walt Disney Concert Hall. Deze concertzaal is de thuisbasis van het Los Angeles Philharmonic Orchestra. De golvende vormen van de metalen constructie zijn bedacht door Frank Gehry, de architect van het Guggenheim Museum in Bilbao. Rondleidingen door het muziekcentrum worden dagelijks gegeven; voor de Walt Disney Concert Hall zijn audiotours verkrijgbaar.

Chinatown

Chinatown

Shoppen in Chinatown

Rondom Central Plaza ligt de wijk Chinatown: een buurt vol winkels, souvenirshops en natuurlijk Chinese restaurants. De buurt wordt ook wel New Chinatown genoemd: de Chinese gemeenschap was eerst gevestigd op de plek waar nu Union Station ligt, maar verhuisde in 1938 naar Central Plaza. Wie voor het eerst op dit plein vol kleurrijke pagodes rondloopt, kan het gevoel hebben de omgeving al te kennen: op het plein zijn al veel films en series opgenomen zoals Melrose Place, Rush Hour en Beverly Hills 90210. Iedere eerste zaterdag van de maand worden er rondleidingen gegeven door Chinatown, maar het is ook mogelijk een route te downloaden van de website.

Bronzen basketbalheld voor Staples Center

Bronzen basketbalheld voor Staples Center

Times Square van de westkust

Vanwege de grote neonschermen en knipperende billboards wordt L.A. Live ook wel het Times Square van de westkust genoemd. Dit grote entertainmentcentrum werd in 2007 geopend naast het Staples Center, het stadion van onder meer het LA Lakers basketbalteam. Het is dé plek om naartoe te gaan voor een avond uit. Naast restaurants en clubs is hier een bioscoop te vinden en bij diverse bars wordt live muziek gespeeld. Maar ook vóór het diner hoeft u zich niet te vervelen: het Grammy-museum heeft genoeg in huis voor een middagje vermaak.

Mexicaanse sferen in Olvera Street

Mexicaanse sferen in Olvera Street

Olvera Street: waan uzelf in Mexico

Olvera Street maakt deel uit van het El Pueblo de Los Angeles Historic Monument en behoort tot de oudste delen van de stad. Bezoekers wanen zich hier even in Mexico dankzij de kleurrijke straatmarkt, Mexicaanse muziek en vele restaurants waar heerlijke taco’s, fajita’s en burrito’s gegeten kunnen worden. Aan deze levendige straat zijn maar liefst 27 historische gebouwen te vinden, waaronder Avila Adobe: het oudste bewaard gebleven huis in Los Angeles, uit 1818.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.