Vlooienmarkten vol verrassingen

In Los Angeles wordt elk weekeinde wel ergens een grote vlooienmarkt gehouden. Honderden handelaren uit Californië en andere staten tonen er antiek, bijzondere verzamelaarsobjecten en alles wat verder enige waarde heeft. De honderden stands van verkopers worden afgewisseld met kraampjes voor eten en drinken en podia met livemuziek – een bezoek aan zo’n ‘all American flea market’ is een verrassende ontdekkingsreis.

Gezinsuitjes
Melrose: altijd iets te vinden

Melrose: altijd iets te vinden

Charmante zondagsmarkt

De Melrose Trading Post is een compacte, charmante zondagsmarkt op het terrein van de Fairfax High School. Zo’n 200 handelaars verkopen hier hun spullen, er is eten en drinken, en rond 1 uur ’s middags treedt The Paul Diblasi Trio op. De markt is elke zondag open, ‘rain or shine’. De entree (2 dollar per persoon) gaat deels naar een project dat kunstwerken op openbare scholen ondersteunt. Van de opbrengst werd al een klein theater bij de school gebouwd, waar beginnend acteertalent kan oefenen en optreden.

Tweedehands schoenen

Tweedehands schoenen

Nieuwe klassieker: Downtown Flea

Sinds juli 2013 heeft Los Angeles een nieuwe, extra hippe vlooienmarkt: Downtown Flea, in de Historic Core, een oude weer opgewaardeerde wijk in het centrum. Oprichter Phillip Dane is sinds begin jaren ’90 actief als marktorganisator met een missie: Dane ziet de vlooienmarkt als een plek om nieuwe mensen te ontmoeten, plezier te hebben en recessie-‘proof’ inkopen te doen. Downtown Flea trekt mensen uit de buurt, maar ook hippe jongeren die op zoek gaan naar bijvoorbeeld jaren ’50-kleding, tweedehands designmeubilair en vintage skateboards. Er is een aparte foodcourt. Elke laatste zondag van de maand, entree 5 dollar.

The Rose Bowl Flea Market

The Rose Bowl Flea Market

The Rose Bowl Flea Market

The Rose Bowl Flea Market is de oudste vlooienmarkt van LA en meteen ook een van de grootste. Al 40 jaar lang komen hier elke tweede zondag van de maand gemiddeld zo’n 2.500 handelaren bijeen. Hier vindt u, behalve tweedehands interieurspullen, veel hoogwaardig antiek. Jong en hip LA komt vooral af op het gedeelte met vintagekleding en -sieraden. In talloze kraampjes kunt u eten en drinken kopen, van pretzels tot ‘frozen lemonade’, van smakelijk deeggebak tot cocktails. Entree: 8 dollar per persoon.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.