De speeltuinen van Hamburg

Hamburg is goed bedeeld in parken, plantsoenen en speeltuinen – het zijn er bijna te veel om op te noemen. Eén ding hebben de groene oases van Hamburg gemeen: ze zijn prima onderhouden en uitgerust met moderne speelplaatsen zodat kinderen er zich veilig kunnen vermaken. Van het weidse Stadtpark in het noorden tot aan de speel-eilanden in het zuiden: ga met de hele familie op avontuur in de speeltuinen van Hamburg.

Gezinsuitjes
Klimmen naar het pirateneiland

Klimmen naar het pirateneiland

Alle hens aan dek

De gloednieuwe wijk HafenCity barst van de hypermoderne structuren die het hart van de architectuurliefhebber sneller zullen doen kloppen. Kinderen zijn waarschijnlijk eerder onder de indruk van de bouwwerken op Piratenspielplatz. Deze speeltuin wordt omringd door een ondiepe gracht, die natuurlijk een woeste zee moet voorstellen, en is volledig uitgerust in zeeroversstijl. Kruip in het kraaiennest van een houten piratenschip en vaar naar het klim-eiland, maar pas op voor de haaien!

Wilhelmsburger Inselpark: 5 themaspeelplaatsen

Wilhelmsburger Inselpark: 5 themaspeelplaatsen

Vijf-in-een park

Het Wilhelmsburger Inselpark is een attractie op zichzelf. De 5 speelplaatsen hebben allemaal een eigen thema en stuk voor stuk zijn ze het ontdekken waard. Het Geheimzinnige Eiland, met een moeras, berkenbos en een heuse vulkaan, is geïnspireerd op de gelijknamige roman van Jules Verne. In de Woestijn speelt zand de hoofdrol, en in Wind staat een stuifduinlandschap centraal. Architecten van de toekomst kunnen hun lol op in Hutten en Paleizen, en wie goed zoekt zal in Atlantis verborgen schatten vinden.

Stadtpark: het grootste van Hamburg

Stadtpark: het grootste van Hamburg

Grote, groene oase

Het Stadtpark, ten noorden van het Alstermeer, is met zijn 37 hectare het grootste park van Hamburg – en misschien wel het populairste. Op een zonnige dag zijn de vliegers aan de hemel en de miniatuurbootjes in de vijver haast niet te tellen. Van de 6 speeltuinen is die naast het Planschbecken de grootste. Touwnetten, houten structuren en zelfs een half verzonken schip met mast bieden de kleine en grote kinderen uitdagingen te over. Wie na de schommels, glijbanen en wipwaps nog meer spanning zoekt, kan naar beneden roetsjen langs verschillende kabelbanen.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen