De chique flair van de Alsterarkaden

Wie over de kades van de Kleine Alster loopt kan ze niet ontgaan: de Alsterarkaden. De sierlijke, witte bogen aan het water roepen Venetiaanse sferen op met een vleugje chic. Deze winkelgalerijen zijn het pronkstuk van het Hamburgse centrum. Laat u inspireren door de etalages van exclusieve merken of bekijk de winkelende beau monde vanaf een terrasje aan het water.

Kunst & Cultuur

Verrassende kunstwerken

De arcaden zijn een waar historisch pareltje en een echte aandachtstrekker in een moderne stad als Hamburg. Hun bijzondere ontwerp is te danken aan Alexis de Chateauneuf, een van de belangrijkste stedelijk vormgevers van Hamburg na de Grote Brand van 1842. De mediterrane flair van de winkelgalerijen is geen toeval; Chateauneuf ontwierp de Alsterarkaden volgens de Italiaanse stijl, met veel aandacht voor symmetrie en ronde vormen. Tussen de arcaden en de winkelstraat Neuer Wall bevindt zich de Mellin Passage, de oudste en kleinste winkelpassage van Hamburg. Hier vindt u luxueuze drogisterijen, authentieke boekwinkels en chique tassenzaken. In 1989 brak er brand uit in een van de winkels, waarna dat pand werd afgebroken. Bij de renovatie stuitte men op een verrassing: vanachter het puin kwamen prachtige plafondfresco's en glas-in-loodramen in Jugendstil tevoorschijn. Deze zijn inmiddels in al hun glorie te bewonderen.

Een stuk Käsekuchen

Een stuk Käsekuchen

Zoete verleidingen

De Alsterarkaden bevinden zich in hartje Hamburg, op 5 minuten lopen van het metrostation Jungfernstieg. Volg de Kleine Alster tot aan de Rathausmarkt voor het mooiste uitzicht op de charmante witte bogen aan het water. Steek dan over om eens een blik te werpen op blinkende horloges, peperdure hoeden, tassen en schoenen. Voor een smakelijk souvenir trekt u naar Godiva Chocolatier – de kunstwerkjes van pralines zijn hier werkelijk niet te weerstaan. Nog meer zoete verleidingen bevinden zich in het Arkaden-Café, waar u kunt proberen te kiezen uit een overweldigende selectie taarten en gebak. Proef bijvoorbeeld romige Käsekuchen, of een sappige Apfelstrudel.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen