Het winkelhart van Hamburg

Hamburg is de welvarendste stad van Duitsland. En wie even gaat kijken in de stadsdelen Altstadt en Neustadt gelooft dat direct. In dit winkelhart van Hamburg lijnen klassieke warenhuizen en chique boetieks de winkelstraten. Bewonder flonkelende juwelen, proef een lepeltje kaviaar of laat hier een gloednieuw pak aanmeten.

Winkelen
Alsterhaus: al meer dan 100 jaar een begrip

Alsterhaus: al meer dan 100 jaar een begrip

Kaviaar proeven

Wie uitstapt op de U-Bahnhalte Jungfernstieg loopt zo binnen bij warenhuis Alsterhaus – al meer dan 100 jaar lang een begrip in Hamburg. Vroeger kwamen welgestelde dames hier voor de nieuwste Franse hoedjes en Perzische tapijten, tegenwoordig is de keus moderner maar nog altijd luxueus en veelzijdig. De bovenste verdieping is een walhalla voor fijnproevers, met kaviaar, exclusieve chocola en kostbare wijn.

Modekoningin

Fashionista’s uit de hele wereld staan in de rij voor Petra Teufel, die een boetiek heeft in Hamburg. Deze modekoningin was in 1988 een van de eersten die de avant-gardistische mode uit Japan en België aan de man brachten in Duitsland. Nog altijd is Petra Teufel een geliefd adres voor een middag shoppen óf gewoon even snuffelen. Aan de rekken hangen stukken van bekende ontwerpers als Dries van Noten en Emilio Pucci, maar ook kleinere designlabels vindt u hier.

Secondella

Secondella

Tweede seizoen

Dat luxe niet altijd prijzig hoeft te zijn, bewijst de grote tweedehandskledingwinkel Secondella in de chique straat Hohe Bleichen. Jassen, schoenen, avondjurken en tassen van dure merken als Chanel, Roberto Cavalli en Prada gaan hier hun ‘tweede seizoen’ tegemoet. Aanrader is ook de afdeling voor kinderkleding, waar u bijvoorbeeld roze skipakken van Dior vindt. Op de website kunt u alvast een vintage-item reserveren om in de winkel te passen.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.