KLM Reisgids

Ontspannen in het Széchenyi-badhuis

Boedapest wordt niet voor niets de ‘Stad der Baden’ genoemd. De Romeinen wisten al dat het bronwater er boordevol heilzame mineralen zat. Ook de Ottomanen, die het gebied in de 16de eeuw veroverden, legden met deze kennis thermale baden aan. Het Széchenyi-badhuis, dat begin 20ste eeuw werd voltooid, is het grootste en ook een van de mooiste van Boedapest. De prachtige ligging in het Stadspark helpt daar natuurlijk aan mee.

Wellness

Romantisch badderen in de buitenbaden

Het weldadige mineraalwater van de Széchenyi-baden is bijzonder geliefd bij reumapatiënten, maar ook vermoeide toeristen zullen de heilzame krachten kunnen waarderen. Kinderen mogen zonder probleem mee; die vermaken zich prima in de stroomversnelling. Houd ze wel goed in de gaten, want het kan behoorlijk snel gaan. De twee buitenbaden hebben elk een verschillende bron en verschillen daarom van temperatuur (respectievelijk 34 en 38  graden). Aan beide zijden zijn grote jacuzzi’s te vinden. Baantjes trekken kan in het grote zwembad tussen de twee bronbaden in, maar wees gewaarschuwd: het water is flink koud! De sfeer in het Széchenyi-badhuis is elk seizoen anders, maar een bezoek staat altijd garant voor een bijzondere ervaring. ’s Zomers beginnen badgasten de dag ontspannen op het zonovergoten terras. U kunt na een vers sapje en wat brood een verfrissende duik nemen in de sierlijke, helderblauwe baden. In de winter is kunt u zich heerlijk in de warme buitenbaden loom in laten zakken. Zeker ’s avonds is de sfeer dan uitgesproken romantisch; dan stijgen stoomwolken op van het warme water, waardoor het zicht niet verder reikt dan uw naaste badgenoot.

Een labyrint van baden en sauna’s

In het badhuis bevindt zich een labyrint van thermale baden, sauna’s en massageruimtes. Hier ruikt u de lichte sulfietgeur van het bronwater, dat onder andere fluoride, calcium, magnesium, bicarbonaat en natrium bevat. De sauna’s variëren in stijl en temperatuur. Zo zijn er enkele zeer hete Finse sauna’s, maar ook Turkse stoomcabines, infraroodsauna’s en aromasauna’s. Na al deze weldadige warmte is het belangrijk goed af te koelen. Durfals kunnen zich wenden tot het ijsbad – een korte plons tussen de ijsblokjes (!) volstaat. Alle voorzieningen zijn vrij toegankelijk, maar massages en andere behandelingen moet u bij de kassa aanvragen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vissenpedicure, of een ontspannende Zweedse massage?

Bekijk Reisgids Vanaf USD 1.084*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.