BOEDAPEST

Hungary
23°C Jul.

Oude kastelen en Ottomaanse badhuizen

Zin in een ontspannen stedentrip? Boek vliegtickets naar Boedapest en bezoek de Matthiaskerk en de nationale opera. Boedapest ademt een en al romantiek. De slingerende Donau en schitterende bruggen nodigen uit tot eindeloze wandelingen bij zonsondergang.. Vanaf het Burchtpaleis dat hoog boven de stad uittorent, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Boedapest is een stad om op slag verliefd op te worden.

Hongaarse kunst en eeuwenoude kastelen

Cultuurliefhebbers kunnen zich in Boedapest prima vermaken. Loop door de kronkelende barokstraatjes in het kastelendistrict en bezoek het Vissersbastion met zijn sprookjesachtige torens. In het statige Burchtpaleis bevindt zich de Nationale Galerie waar je Hongaarse kunst uit de 19e en 20e eeuw kunt bekijken. Voor een goede kop koffie gaat u naar één van de talloze authentieke koffiehuizen die typerend zijn voor Hongarije. Of maak een betoverende rondvaart naar de Donauknie, de plek waar de rivier een knik maakt. Boedapest is een ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een langere vakantie in Hongarije. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Boedapest!

Boek een vlucht naar Boedapest

Badderen in Ottomaanse badhuizen

Boedapest is een echte wellness-bestemming dankzij de vele badhuizen die de stad telt. De badhuizen aan de Donau stammen nog uit de tijd van de Ottomanen in de 16e eeuw. Eén van de bekendste zijn de Gellért-baden. De baden van dit prachtige Jugendstil-complex zijn gevuld met water uit ondergrondse warmwaterbronnen. Ook populair is het Széchenyi-badhuis in het Stadspark, dit is het grootste thermische bad van Europa. Als je geheel ontspannen weer buiten staat, maak dan een wandeling door het populaire park. Niet alleen vind je er musea, monumenten en een prachtige vijver, maar ook een heus pretpark én een dierentuin.

Vliegtickets naar Boedapest voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

jul.
23°C
26%
aug.
23°C
19%
sep.
18°C
20%
okt.
12°C
13%
nov.
7°C
17%
dec.
2°C
19%
jan.
1°C
23%
feb.
3°C
25%
mrt.
7°C
13%
apr.
12°C
17%
mei
16°C
32%
jun.
21°C
27%

Onze selectie voor u