KLM Reisgids

De verborgen ruïnebars van Boedapest

Het lijken verlaten panden, met hun dichtgetimmerde ramen en grauwe façades. Maar niets is minder waar. Hierin gaan de beroemde ruïnebars van Boedapest schuil. Creatieve geesten toverden vervallen fabrieken, pakhuizen en etagewoningen om tot wonderlijke cafés, bars en nachtclubs die u niet mag missen.

Nachtleven & Uitgaan
Szimpla Kert

Szimpla Kert

Een drankje doen in een oude Trabant

Wie niet weet waar de eerste ruïnebar van Boedapest zich bevindt, loopt hem gauw voorbij. Behalve een klein geel uithangbord verraadt niets dat hier een van de wonderlijkste bars van de stad zit: Szimpla Kert. De wanden zijn versierd met psychedelische motieven, en in de overdekte binnentuin nodigt een ratjetoe aan stoelen en tafels uit om plaats te nemen. Maar blijf niet te lang zitten, want er is hier veel te ontdekken. Een doormidden gezaagde badkuip bijvoorbeeld, of een uitgeholde Trabant. Proef ook de Szimpla-burger, te bestellen aan de bar boven, die is legendarisch.

Instant

Instant

Dansen in een oerwoud

Een van de levendigste ruïnebars van Boedapest bevindt zich opvallend genoeg in een chique buurt, naast enkele bekende theaters. Het bruisende Instant beslaat een heel appartementencomplex, en toch is het maar nét groot genoeg om de uitgelaten menigte te huisvesten. Waar vroeger werd geslapen en gekookt, dansen nu feestgangers in een oerwoud van planten, tweedehands meubels en bijzondere kunstwerken. Tip: wie hongerig is, kan een heerlijke hotdog met uitjes halen bij het karretje in de hal, dat zo uit New York lijkt te zijn weggereden.

Het uitzicht vanaf het dakterras

Het uitzicht vanaf het dakterras

Dakterras op een socialistisch warenhuis

Alvast een drankje nuttigen in een dienstlift die u naar het dak brengt? In Corvintető kan het. Deze nachtclub ligt boven op een oud socialistisch warenhuis. De bovenste etage is ook te bereiken per trap: een hele klim, maar de fleurige graffitikunst in het trappenhuis maakt het de moeite waard. In de grote danszaal draaien dj’s van over de hele wereld. Het pronkstuk is het dakterras: neem plaats op een comfortabele schommelstoel en geniet van een spectaculair uitzicht over de stad.

Bekijk Reisgids Vanaf USD 1.084*

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.