Eilandhoppen in de Oslofjord

In de Oslofjord ligt een dozijn eilanden die vanuit Oslo bereikbaar zijn per veerboot. Ideaal voor een fijn dagje uit op het water, aan het strand of in de natuur. Vijf minuten varen en u staat op Hovedøya met zijn middeleeuwse klooster. Op Gressholmen kunt u uitgebreid lunchen in een oude taveerne, en op Langøyene mag gratis worden gekampeerd. Op een rij: 3 ontspannen eilandjes vlakbij Oslo.

Nature
Hovedøya, op 5 minuten varen van Oslo

Hovedøya, op 5 minuten varen van Oslo

Klooster , kanonnen en strand op Hovedøya

Hovedøya, op 5 minuten varen van Vippetangen, is het dichtst bij Oslo gelegen eiland. Het ‘hoofdeiland’ is een populair uitje in de zomer. Het is bedekt met bos, er is een jachthaven en een zandstrandje – hoewel veel zonnebaders de voorkeur geven aan de door de zon verwarmde rotsen. Op de westpunt staat een batterij kanonnen, die in de 19de eeuw dienden ter defensie van het tegenover Hovedøya gelegen Fort Akershus. De ruïnes van een cisterciënzerklooster uit 1147 vormen de topattractie van het eiland.

Uitzicht op Gressholmen

Uitzicht op Gressholmen

Grasduinen op ‘graseiland’ Gressholmen

Drie eilandjes voor de prijs van één: Gressholmen, Rambergøya en Heggholmen zijn via wandelpaden met elkaar verbonden. Langs de oostkust van Gressholmen en de zuidkust van Rambergøya kunt u zonnen en zwemmen. De baai tussen deze 2 eilanden is een broedgebied voor watervogels en op Heggholmen pronkt op een piertje een romantisch houten vuurtorenhuisje. Taveerne Gressholmen Kro serveert ’s zomers drankjes, snacks, broodjes en een daghap – al sinds de jaren ’30.

Zonnen en gratis kamperen op Langøyene

Zonnen en gratis kamperen op Langøyene

Gratis kamperen op Langøyene

Het H-vormige Langøyene bestond ooit uit 2 eilanden, die verbonden werden door de stedelijke afvalbelt. Daar is niks meer van te zien: de storthoop is nu een groot sappig grasveld met aan weerszijden de beboste ‘lange eilanden’. Dit is het enige eiland nabij Oslo dat geen beschermd natuurgebied is en waar toeristen kunnen overnachten: dankzij het Noorse allemansrecht is kamperen gratis. Langs een halfronde baai loopt een lang zandstrand. De faciliteiten zijn beperkt, maar er is kiosk die bier en wijn verkoopt.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.