De topattracties van het Park der Naties

Het uitgestrekte tentoonstellingsterrein dat in het oosten van Lissabon uit de grond werd gestampt voor de Expo ’98 is jaren later een ware attractie voor liefhebbers van kunst en architectuur, lekker eten, shoppen en ontspannen. Een tripje naar het uitgestrekte en futuristische Parque das Nações is een welkome afwisseling voor de hectiek in de stad.

Kunst & Cultuur
Oceanário: Europa’s grootste aquarium

Oceanário: Europa’s grootste aquarium

Het grootste indoor-aquarium van Europa

Tijdens de Expo ’98 was het Oceanário al een topattractie en dat is het nog steeds. Dit grootste overdekte aquarium van Europa telt 30 bassins met 7,5 miljoen liter zeewater, waarin 15.000 exemplaren van 500 verschillende diersoorten rondzwemmen. Hier zijn de bewoners van de 7 wereldzeeën van dichtbij te bewonderen. Van fleurige papegaaivissen uit de Indische Oceaan en gestreepte pyjamahaaien uit de Atlantische Oceaan tot speelse zeeotters uit de Beringzee. Sinds de opening hebben al 16 miljoen mensen een bezoek aan het Oceanário gebracht.

Santiago Calatrava’s station Oriente

Santiago Calatrava’s station Oriente

Hippe kunst en futuristische architectuur

Liefhebbers van kunst en architectuur komen in het Parque das Nações prima aan hun trekken. Verspreid over het terrein staan tientallen kunstwerken, zoals de 20 meter hoge ‘Zon-Man’ van Jorge Vieira en een cartoonesk tegeltableau van Erró. Bezoekers arriveren meestal via het futuristische station van Santiago Calatrava. Aan de iconische Torre Vasco da Gama is een schitterend hotel gebouwd, en João Luís Carrilho da Graça’s Pavilhão do Conhecimento (Paviljoen van de Kennis) herbergt een interessant wetenschapsmuseum.

Waterval in de Jardins d’Água

Waterval in de Jardins d’Água

Picknicken met uitzicht op de Taag

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het Parque das Nações geen groot groen stadspark. Toch is groenvoorziening ruim voorradig. Naast het Oceanário ligt de Jardins d’Água, een watertuin met vijvers, een klaterende waterval, wandelpaden en zitbankjes onder de palmbomen. Langs de Taag ligt de Jardim Garcia d’Orta voor een picknick met rivierzicht, en onder de Ponte Vasco da Gama is het grootste park te vinden: de Jardim do Passeio dos Heróis do Mar. Hiervandaan brengt een kabelbaantje u terug naar de Jardins d’Água.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen