Central Park: het groene hart van New York

In het midden van Manhattan ligt het groene hart van de stad: Central Park. In dit gigantische park bevinden zich picknickplaatsen, speeltuinen, vijvers en sportvelden. Het is dé plek waar Newyorkers even stoom komen afblazen te midden van het drukke stadsleven. Op zondag worden de wegen in het park afgesloten en hebben skaters, fietsers en joggers vrij spel.

Actief & Outdoor
Schaatsen met New York op de achtergrond

Schaatsen met New York op de achtergrond

Central Park leeft

Het park wordt het hele jaar door intensief gebruikt. In de zomermaanden staan er veel concerten (Summerstage) en toneelstukken (Shakespeare in the Park) op het programma. Ook populair zijn de filmfestivals waar op grote schermen films vertoond worden in de openlucht. Met een groot kleed en wat zelf meegenomen hapjes is het hier in de zwoele avondlucht dan echt genieten. In de winter binden duizenden Newyorkers de schaatsen onder voor een tochtje op de 2 ijsbanen van het park: de Wollman Rink en de Lasker Rink. De Wollman Rink heeft al in heel wat films als decor gediend. Schaatsen met op de achtergrond de skyline van New York, romantischer kan het bijna niet.

Bronzen beeld van Alice in Wonderland

Bronzen beeld van Alice in Wonderland

Bijzondere plekken in het park

Een van de bekendste en meest bezochte plekken in het park is Strawberry Fields, het monument ter nagedachtenis aan Beatles-muzikant John Lennon. Het mozaïek met daarin de tekst ‘Imagine’ (een van Lennons grootste solohits) ligt direct tegenover het Dakota Building aan West 72nd street. Lennon had hier een appartement en werd in 1980 in het portiek van dit gebouw neergeschoten. Het bronzen beeld van Alice in Wonderland trekt ook veel (jonge) bezoekers. Het toont Alice en een aantal andere figuren uit het bekende sprookje, zoals het witte konijn en de gekke hoedenmaker. Het werd in 1959 ontworpen om kinderen het betoverende verhaal van Lewis Carol te laten beleven. In tegenstelling tot de meeste beelden, mogen kinderen op dit sculptuur naar hartenlust klimmen en klauteren. Meer zin in romantiek? Boek dan een gondel en om rond te varen over het meer.

Uitzicht vanaf Rockefeller Center

Uitzicht vanaf Rockefeller Center

Het park vanuit vogelperspectief

Eenmaal in het park is moeilijk te bevatten hoe groot Central Park eigenlijk is. Top of the Rock is, voor iedereen die niet in het Plaza Hotel verblijft, de beste manier om een indruk te krijgen. Hier kunnen bezoekers met een razendsnelle lift naar het uitkijkplatform op het dak van Rockefeller Center. Het is wel aan te raden om dit overdag te doen; ’s avonds is het park namelijk één groot zwart gat tussen de flonkerende lichtjes van Manhattan.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.