Shoppen in SoHo

Heel New York City is een winkelparadijs, maar er is geen wijk die duur en goedkoop, hip en klassiek en vintage en modern zo weet te mixen als SoHo. In industriële panden, met de voor New York zo klassieke brandtrappen aan de gevels, zijn veel grote ketens, kleine boetieks en talloze designwinkels gevestigd.

Winkelen

Bijzondere winkels en architectuur

Door SoHo lopen is dan ook beslist geen straf. De wijk stond vroeger bekend als onderdeel van het historische ‘Cast Iron District’, vanwege de architectuur waarin gietijzer een prominente rol speelt. De langste rij ‘gietijzeren’ gebouwen staat in Greene Street, in het blok tussen Canal en Grand. Zelfs de straatlantarens stammen hier nog uit begin 19de eeuw. De meeste panden in SoHo hebben eigenlijk altijd al een commerciële functie gehad vanwege de textielindustrie die vroeger door de hele wijk te vinden was. Veel is er sinds die tijd eigenlijk niet veranderd.

Café Borgia

Café Borgia

Verrassend vintage

Een van de meest geliefde winkels in de wijk is What Goes Around Comes Around. In deze vintage-store aan West Broadway komen stylisten en beroemdheden graag shoppen voor die ene jaren ’80 ketting van Chanel of die Chloé-tas uit 1998. De winkel produceert ook een eigen collectie die gebaseerd is op hun vintage-vondsten. Nog zo’n vintageparel is Legacy op Thompson Street. Deze boetiek bestaat al sinds 1978 en heeft alle ‘high end’-merken, van Hermès tot Prada. In dezelfde straat ligt The Hat Shop; eigenaresse Linda Pagan verkoopt hier haar eigen ontwerpen, maar ook veel bekende labels en nog onontdekte namen. Vanaf hier loopt u zo de prachtige Prince Street in. Meteen in het oog springt het felroze pand waar Café Borgia gevestigd is. Dit is een goede plek om te stoppen voor een lunch of om even bij te komen met een kop koffie. Bij mooi weer zit u hier heerlijk onder de luifel op het kleine terras aan de stoep.

Het straatbeeld van SoHo

Het straatbeeld van SoHo

Design voor thuis

Ook al zijn de meeste kunstenaars naar elders vertrokken, het artistieke karakter van SoHo is nog altijd terug te vinden in de vele designwinkels. Wie zijn huis graag aankleedt met bijzondere en onconventionele accessoires zit hier goed. In Kiosk vindt u spullen van over de hele wereld: van flessenopeners uit Duitsland tot lampen uit Japan. De winkel voelt een beetje als een straatmarkt en nodigt uit tot kopen: u heeft eigenlijk niks nodig maar wilt alles hebben!

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.