Vier de 4th of July in New York City

De 4th of July is dé nationale feestdag van de Verenigde Staten. Het land viert zijn verjaardag, en dat wordt in The Big Apple uiteraard groots aangepakt. Niet met een stukje taart en wat ballonnen, maar met parades, shows, extravagante feesten en een spectaculair vuurwerk. Op deze voor de Amerikanen misschien wel belangrijkste dag van het jaar biedt de stad u een ‘star-spangled’ programma.

Kunst & Cultuur
Coney Island

Coney Island

Hot dogs en historische wandelingen

Hoewel de meeste festiviteiten vooral in de avond plaatsvinden, is er ook overdag genoeg te beleven. Een leuke manier om in de voetsporen van de Founding Fathers (de grondleggers van de Amerikaanse onafhankelijkheid) te treden is een historische wandeling door Lower Manhattan. Tijdens de wandeling kunt u zien welke rol New York City speelde ten tijden van de Amerikaanse Revolutie. De wandeling voert bijvoorbeeld langs de plek waar de allereerste president George Washington werd geïnaugureerd en de locatie waar de Declaration of Independence voor het eerst aan de New Yorkers werd voorgelezen. Of spring in de metro naar Coney Island, waar jaarlijks de beruchte Nathan’s Hot Dog Eating Contest plaatsvindt. Wat ooit begon als een grap tussen vrienden die elkaar hun patriotisme wilden bewijzen, is nu een evenement dat op door miljoenen mensen wordt bekeken en duizenden mensen naar Coney Island trekt. Het huidige record staat op naam van Joey Chestnut uit San Jose: hij at maar liefst 69 hot dogs (inclusief broodjes) in 10 minuten…

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

Knallende afsluiter

En dan natuurlijk het hoogtepunt van de dag: want de 4th of July is niet compleet zonder het traditionele vuurwerk dat sinds 1976, de bicentennial, wordt afgestoken. Hoewel dit jarenlang aan de Hudson-rivier gebeurde, verhuisde het spektakel vorig jaar naar de Brooklyn Bridge. Een van de beste plekken om het vuurwerk te bekijken is dan ook vanuit het Brooklyn Bridge Park en de Brooklyn Heights Promenade. Hier zit u niet alleen op de eerste rij, het uitzicht op de skyline van Manhattan is ook fenomenaal. Aangezien het altijd druk is, is het raadzaam om rond 5 uur ’s middags al een plekje te veroveren. Het vuurwerk begint om 9 uur ’s avonds, maar met een picknickkleedje op het gras en een pizza van Grimaldi’s komt u de tijd moeiteloos door.

Waanzinnig vuurwerk

Waanzinnig vuurwerk

Vier het feest ‘Manhattan-style’

De 4th of July in ‘Manhattan-style’ afsluiten kan natuurlijk ook. Door de hele stad vinden feestjes plaats in de meest fantastische rooftopbars. De drukte op straat is hier ver weg als u met een cocktail in de hand van het uitzicht geniet. Het Bentley Hotel op 62nd Street is een gegarandeerde hit, met waanzinnige views op het vuurwerk en de skyline. Prijzig is het wel, maar dan viert u het feest ook wel als een echte upper class New Yorker. Iconisch is het dakterras van het Gansefoort Hotel in het hippe Meatpacking District. Het hotel heeft een balkon rondom voor een 360-gradenpanorama over de stad.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.