Brunchen in Brooklyn

In New York, de stad die nooit slaapt, is ontbijten een ruim begrip. Op een luie zaterdag of zondag is het heel normaal om ergens tussen 10.00 en 17.00 uur aan de ontbijttafel te schuiven. De brunch is een cultureel instituut in New York. De meeste restaurants hebben een uitgebreid ontbijtmenu paraat om hongerige gasten te voorzien van een eitje, wentelteefjes en wellicht een lekker glas bubbels.

Culinair

De wereldse cuisine van Brooklyn

In het stadsdeel Brooklyn kunt u op veel plekken genieten van een  ontspannen brunch. De inwoners van Brooklyn zijn cultureel zeer divers en dat is terug te zien op de menukaarten. Voor een heerlijke brunch schuift u aan bij Mile End Deli in Hoyt Street. Deze zaak serveert Joodse ontbijtklassiekers. Probeer eens een witvissalade met ei, of levergehakt op een pumpernickel-broodje. Heeft u veel trek? Kies dan voor The Beauty: een bagel met zalm, tomaat, roomkaas en kappertjes.  Een paar blokken verder vindt u Building On Bond, een gezellig Italiaans café met een uitgebreid brunchmenu dat van 10.30 tot 16.00 uur te verkrijgen is. Een aanrader is de BBQ Pork Hash Benedict, een extravagante variatie op het origineel met langzaam gestoofd varkensvlees, gepocheerd ei en chipotle-hollandaisesaus. Meer naar het noorden, aan Hudson Avenue, staat het Vinegar Hill House, waar het brunchmenu Zuid-Amerikaanse invloeden heeft. Neem bijvoorbeeld de ‘tacos dorados’ voor een pittig begin van de dag.  Een brunch bij Teresa’s Restaurant in Brooklyn Heights staat garant voor Oost-Europese delicatessen,  zoals ‘pierogi’ en ‘blintzes’. Ook de koffiespecialiteiten zijn hier uitstekend en hebben al verscheidene prijzen gewonnen. Nippend van uw kopje koffie kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht op Manhattan. Voor een Frans tintje trekt u naar de Atlantic Avenue. Bij Bacchus Bistrot à Vins staan allerlei ‘Oeufs’ op het menu, bijvoorbeeld ‘Bénédicte’ en ‘Florentine’, maar ook pittige lamsworstjes die extra goed smaken met een glas Franse wijn erbij.

Broodjes op de vlooienmarkt

Broodjes op de vlooienmarkt

Brunchen in de buitenlucht

Wie liever een frisse neus haalt tijdens de brunch, kan terecht bij de vlooienmarkt Brooklyn Flea. Deze vintagemarkt trekt elk weekend een artistiek publiek, dat zich graag laat verwennen met heerlijke hapjes. Verse oesters worden ter plekke bereid en kunt u zo uit het vuistje eten. En wat dacht u van mini-cupcakes in alle kleuren van de regenboog, of huisgemaakte bonbons? Kijk wat rond tussen de snuisterijen, eet gerust in etappes. Tijd genoeg: de markt is tot 17.00 uur geopend.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.