De beste cocktails van de stad

Als New York City een ‘nationaal’ drankje zou hebben, zou het de cocktail zijn. New Yorkers zijn geobsedeerd door cocktails, en het barpersoneel heeft het shaken van de chique drankjes tot een ware kunst verheven. Het aanbod aan cocktailbars in de stad is overweldigend. En uiteraard is de één nog hipper dan de ander.

Culinair
Barman Crif Dogs

Barman Crif Dogs

Psst… niet doorvertellen!

De meeste mensen zullen Crif Dogs waarschijnlijk zo voorbijlopen. Maar achter in deze doodgewone hotdogzaak staat een oude telefooncel. Wie door de deur van deze cel loopt, staat plotseling in PDT, de hipste cocktailbar van de East Village. In deze goed verstopte ruimte shaket het goed getrainde barpersoneel de meest exclusieve cocktails. De afkorting PDT staat voor ‘Please Don’t Tell’. Maar aangezien niemand een geheim kan bewaren en vrijwel iedere zichzelf respecterende New Yorker deze bar kent, is reserveren zeker aan te raden.

Uitzicht vanaf 230 Fifth

Uitzicht vanaf 230 Fifth

Cocktails in een badjas

Het dakterras van 230 Fifth, simpelweg vernoemd naar het adres van de bar, is een van de populairste in New York. Hier drinkt u fantastische cocktails tussen grote, wuivende palmbomen met een fenomenaal uitzicht op het Empire State Building. Het is een bijna onwerkelijk plaatje. Grote evenementen zoals filmpremières en modefeestjes vinden hier dan ook regelmatig plaats. Binnen is een prachtige panoramalounge, maar zelfs bij wat frisser weer kunt u gewoon buiten op het terras blijven. Er is voor iedereen namelijk een zogenaamde ‘signature robe’. Cocktails drinken in een badjas… alleen in New York!

De Pegu Club

De Pegu Club

Groene thee en vuurvliegjes

Pegu Club noemt zichzelf de beste cocktailbar van SoHo, en misschien hebben ze nog gelijk ook. Eigenaresse Audrey Sanders wordt beschouwd als een van de grootheden op het gebied van de moderne mixologie, en de bar heeft al diverse awards gewonnen. Cocktails met klinkende namen als de Jamaican Firefly of ongebruikelijke ingrediënten (iemand een cocktail met groene thee?) staan hier op de uitgebreide menukaart. Het interieur is mysterieus Aziatisch met een vleugje Manhattan-chic.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.