Ground Zero: nog altijd een bijzondere plek

Jarenlang waren het de iconen van New York: de altijd zichtbare Twin Towers, ooit de hoogste gebouwen ter wereld. Waar de torens stonden is nu een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers verrezen. En er wordt gewerkt aan nieuwe wolkenkrabbers die het gat in de skyline van New York moeten opvullen.

Kunst & Cultuur
9/11 Memorial

9/11 Memorial

Memorabele gedenkplek

Het puinruimen was zwaar en duurde lang, maar de altijd positief ingestelde Amerikanen maakten meteen plannen om deze plaats om te vormen tot een waardig herdenkingsmonument. Tien jaar na de aanslagen, op 12 september 2011, werd het 9/11 Memorial onthuld. Op de plaats waar de Twin Towers stonden zijn twee waterbassins gemaakt. Vanaf de rand stroomt water naar beneden. Op bronzen platen om de bassins heen staan de namen van alle slachtoffers gegraveerd. Het is een plek om stil van te worden. Bij het memorial hoort ook een museum. Hier wordt met tekst, beeld en geluid het verhaal van 11 september 2001 verteld.

De symbolische Freedom Tower

De symbolische Freedom Tower

De creatie van nieuwe iconen

De bouw van een nieuw World Trade Center is in volle gang - uiteindelijk zullen hier straks 5 nieuwe torens verrijzen. De hoogste nieuwe toren is One World Trade Center. Deze biedt 325.000 vierkante meter aan ruimte, verdeeld over 104 verdiepingen. Het gebouw meet 1776 voet (meer dan 500 meter) en is daarmee niet alleen hoger dan de Twin Towers, maar zelfs het hoogste gebouw op het Amerikaanse continent. Die hoogte is trouwens niet toevallig gekozen: in 1776 nam het Congres de Onafhankelijkheidsverklaring aan.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.