De vele gezichten van Broadway

De naam Broadway roept meteen beelden op van theaters en musicals, maar het theaterdistrict is slechts een klein deel van deze 24 kilometer lange straat. Broadway doorkruist Manhattan van zuid naar noord en loopt, in tegenstelling tot het schaakbordachtige stratenplan van New York, niet recht. Volg deze iconische straat en u leert de stad gegarandeerd beter kennen.

Kunst & Cultuur
Het financiële hart van New York

Het financiële hart van New York

Wall Street: het financiële hart

Direct aan Battery Park ligt het bekendste financiële district ter wereld: Wall Street. In 1871 vestigde het hoofdkantoor van de beurs van New York zich hier. Sindsdien is de naam Wall Street synoniem voor het financiële district. Vanaf Wall Street is het een korte wandeling naar Ground Zero en Trinity Church. Deze kerk uit 1846 was ooit het hoogste gebouw van de stad. Tijdens de aanslagen van 11 september bleef dit gebouw vrijwel onbeschadigd en konden de brandweermannen er even uitrusten tussen het puinruimen door.

Flatiron Building

Flatiron Building

Klassieke wolkenkrabber met bijnaam

Op de kruising van Broadway en Fifth Avenue ligt Madison Square, een park met uitzicht op het beroemde Flatiron Building. Oorspronkelijk droeg het de naam Fuller Building, maar vanwege de strijkijzerachtige vorm werd er al snel naar verwezen als Flatiron Building. Het gebouw stamt uit 1903 en was destijds een van de eerste wolkenkrabbers ter wereld. Het was zó populair en bijzonder dat zelfs het omliggende district ernaar vernoemd is. Hoewel New York al vele wolkenkrabbers verder is, is dit klassieke exemplaar nog steeds een geliefd object voor fotografen.

Times Square

Times Square

Times Square en het theaterdistrict

Rondom Times Square ligt het theaterdistrict waar Broadway zijn naamsbekendheid aan te danken heeft. Vooral aan 42nd Street is het aanbod groot. Kaarten voor de shows kunnen voordelig worden gekocht onder de rode trap op Times Square. Dit grote plein werd al in de achttiende eeuw gebruikt voor reclamepanelen die de shows op Broadway moesten promoten. Tegenwoordig zijn de tientallen billboards en lichtpanelen op Times Square een attractie op zich en worden bedrijven in de buurt zelfs verplicht om neonreclames op hun gevel te plaatsen.

The Loeb Boathouse in Central Park

The Loeb Boathouse in Central Park

Relaxen in Central Park

Na de hectisch knipperende lichten en het drukke verkeer is Central Park een oase van rust. Dit park is 341 hectare groot. Een ideale plek om even bij te komen, te genieten van het groen en te kijken naar een optreden van een straatmuzikant. Ga wandelen, fietsen of gewoon lekker op een bankje zitten. Lekker eten kan hier ook. Restaurant The Loeb Boathouse middenin het park is het hele jaar door geopend.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.