Amerika’s bekendste ster

Het grote aantal witte tasjes met een rode ster verraadt meteen waar u bent beland als u op 34th Street uit de metro stapt: Macy’s, New York’s eerste warenhuis. Dit 10 verdiepingen tellende winkelpand beslaat maar liefst een heel blok. De droom van elke shopaholic!

Winkelen
Macy’s met kerst

Macy’s met kerst

Gekleurde handdoeken en de Kerstman

Mr. Macy hield van pionieren: zijn winkel had dan ook vele primeurs. Zo was het gebouw aan 34th Street het eerste gebouw ter wereld met een roltrap. Deze houten roltrappen zijn nog steeds in, ze zijn te vinden tussen de 8ste en 9de verdieping. Ook introduceerde Macy’s artikelen als het theezakje en gekleurde handdoeken voor het grote publiek. Echt beroemd werd het warenhuis door de film ‘Miracle on 34th Street’ uit 1947, waarin wordt gesuggereerd dat de enige echte Kerstman alleen in Macy’s te bezoeken is.

Verdwalen tussen kleding en schoenen

Winkelen in Macy’s is een ervaring op zichzelf. Een plattegrond meenemen bij de ingang is geen slecht idee, gezien het grote aantal liften en roltrappen die de aaneengesloten gebouwen met elkaar verbinden. Heren en dames hebben er hun eigen sportafdeling en er is een speciale afdeling voor galajurken en feestkleding. Cadeaus worden prachtig ingepakt bij de ‘gift wrap service’, en op de 2de etage kunt u terecht voor een manicure of massage. Leuke souvenirs met de bekende Macy’s ster vindt u in de speciale Macy’s-shop in de kelder. Omdat winkelen hongerig maakt, zijn er door het hele pand ook eetgelegenheden te vinden. In de kelder heeft u de meeste (en gezondste) keuze, maar op vrijwel elke etage kunt u wel even bijtanken. Zo zit er een McDonald’s op de 7de etage en een Starbucks op de 3de. De verleidelijke geuren van Auntie Annie’s Pretzels komen u op de 4de tegemoet.

De Macy’s Thanksgiving Day Parade

De Macy’s Thanksgiving Day Parade

Thanksgiving Day

Een van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten is Thanksgiving Day – en een van de bekendste evenementen die hiermee samenhangt is de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Elk jaar trekt er op deze feestelijke dag een kleurrijke parade door de straten van Manhattan. New Yorkers staan in groten getale langs de route en de uitzending van het evenement op de tv wordt in het hele land massaal bekeken. De parade is ontstaan uit de Christmas Parade. Die werd in 1924 voor het eerst georganiseerd, toen nog  om nieuwe klanten naar de winkel te lokken.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.