Kinderen zijn de baas in Londen

Londen is niet alleen een romantische en interessante stad voor volwassenen, ook voor kinderen is er ontzettend veel te zien en te doen. Voor u het weet, staat u samen met uw gezin ineens voor De Lekke Ketel, de tovenaarskroeg uit ‘Harry Potter’. In Londen kunt u het ene moment worden omringd door teddyberen en poppenhuizen, om even later met een amfibievoertuig de Theems in te rijden.

Gezinsuitjes
De ingang van het Charles Dickens Museum

De ingang van het Charles Dickens Museum

Teddyberen en auto’s

Een museum bezoeken als u met het gezin op vakantie bent, wordt niet altijd door ieder gezinslid even enthousiast ontvangen. Maar in Londen zijn genoeg musea waar ook kinderen ruimschoots plezier aan beleven. In de wijk Fitzrovia zit bijvoorbeeld Pollock’s Toy Museum, ooit opgericht door Benjamin Pollock, een ondernemer die in de 19de eeuw papieren minitheaters verkocht. De theaters bestaan nog steeds, maar in het gezellige pandje is vooral ook veel oud speelgoed te zien. Poppen uit China, teddyberen, poppenhuizen en oude bordspellen – u komt het er allemaal tegen. In diezelfde wijk woonde Charles Dickens. In een typisch Engels huis met een lichtblauwe voordeur schreef hij beroemde boeken als ‘Oliver Twist’ en ‘A Christmas Carol’. In het huis, nu een museum, zijn twee speciale routes uitgezet voor kinderen met opdrachten en quizvragen over de bekende schrijver. In de kelder is een film te zien over het leven van Dickens. Tip: ga op woensdag, dan mogen de kinderen ook de spullen aanraken die van Dickens zijn geweest.

Naar buiten toe!

Als uw kinderen alle delen van J.K. Rowlings Harry Potter-reeks heeft gelezen, doet u ze vast een plezier om samen met een gids langs de locaties uit de film te wandelen. London Walks organiseert wandelingen, begeleid door een gids die u in magische sferen brengt, langs de locaties als de Goudgrijp Bank of Perron 9 3/4. Uw kinderen vonden een stadswandeling nog nooit zó leuk.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.