Shoppen voor antiek in Londen

Londen is ‘the place to be’ voor de laatste trends en nieuwste mode, maar de specialiteit van deze stad is en blijft antiek. Geen andere stad in Europa telt zoveel antiekmarkten als Londen. In de 18de eeuw werden de eerste veilinghuizen zoals Sotheby’s en Christie’s opgericht. Er werd goud verdiend met het veilen van complete interieurs. Het maakte Londen al snel tot dé antiekstad van Europa.

Winkelen

De populairste antiekmarkten

Een van de populairste markten is Portobello Road. Deze antiekmarkt ligt in de beroemde wijk Notting Hill, waar statige Victoriaanse huizen met gedecoreerde pilaren en balustrades het straatbeeld bepalen. Wie hier rustig wil rondkijken moet er vroeg bij zijn, want het wordt er al snel druk. Op een oud spoorwegterrein in het noorden van de stad ligt Camden Market.  Het noordelijke gedeelte, waar vroeger de paardenmarkt werd gehouden, ligt vol gespecialiseerde zaakjes met antieke en excentrieke meubels. Ook zijn er 2 verdiepingen met antiek en curiosa in het voormalige paardenhospitaal.

Antiek op Bermondsey Antique Market

Antiek op Bermondsey Antique Market

Bermondsey, het toneel van de professional

Op de Bermondsey Antique Market begint de dag om 4 uur ‘s ochtends. Dit is het jachtterrein voor de professionele verzamelaar. Van scheermessen en kaarsendovers tot verrekijkers en oude wereldbollen – het is even zoeken, maar ook hier zijn koopjes te vinden. Pittoresk is de markt niet, wel rustiger dan de andere markten. Op Bermondsey Street en Tower Bridge Road zijn veel  antiekwinkeltjes gevestigd in de oude pakhuizen met meubels en accessoires. De markt is er enkel op vrijdag, tot 1 uur ’s middags.

Vele soorten antiek

Vele soorten antiek

Op chic: Kings Road en Islington

Ook in het zuidelijke gedeelte van Kings Road is chique antiek en kunst te vinden. De handelaren zijn hier zeer gespecialiseerd en praten graag over hun vak. Ze reizen de hele wereld rond op zoek naar de meest bijzondere stukken – van het rijk gedecoreerde Imari-porselein tot het befaamde Biedermeier-meubilair. In de buitenwijk Islington wordt iedere antiekliefhebber verrast door prachtig oude winkelgalerijen. Camden Passage, York Arcade, de oude Victoriaanse Mall Antiques Arcade: de één nog mooier dan de ander. Hier veel zilver, art nouveau, art deco en Oosterse kunst. In de Pierrepont Arcade ook stapels oude Engelse serviezen.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.