Peddelen langs de Theems

Londen zet alles op alles om fietsvriendelijker te worden. De burgemeester zet zich persoonlijk in voor de aanleg van ‘fietssnelwegen’, en in en om de stad zijn de afgelopen jaren al tientallen veilige fietspaden aangelegd. Nu ook overal fietsen te huur zijn, wordt Londen ideaal voor een familiefietstochtje. Het is sportief en voordelig, en u ziet de stad eens op een heel andere manier.

Gezinsuitjes

Fietsen langs cultureel erfgoed

Er zijn verschillende tochten die prima te doen zijn met kinderen. Zo is er een prachtige route van 27 kilometer langs allerlei architectonische bezienswaardigheden: de Thames Cultural Cycling Tour. Die voert van South Bank – aan de zuidoever van de Theems – naar de oude wijk Rotherhite en het Koninklijk Observatorium van Greenwich. Via een gewelfde tunnel (die al in 1843 werd geopend) kruist u de Theems en komt u via zakenwijk Canary Wharf uiteindelijk over de Tower Bridge weer terug bij South Bank. Een plattegrond is op verschillende formaten te downloaden, zelfs als poster. Veiligheid is belangrijk: Londen is natuurlijk drukker dan Nederlandse steden. Het is belangrijk een fietshelm op te zetten – kinderen én volwassenen. Niet alleen wegens eventueel verkeersgevaar, maar ook omdat niet elk pad even strak is aangelegd. Een fietsbel is verplicht, en na zonsondergang gaat geen fietser zonder reflecterende kleding en verlichting de straat op. Ten slotte kan het geen kwaad om voordat u een tocht begint, alle fietsen te controleren op goed werkende remmen.

Door Hyde Park op de fiets

Door Hyde Park op de fiets

Het allersnelst ‘from A to B’

Londen heeft een fietsersbond, London Cycling Campaign. Op haar site staan onder meer fietstochten aangekondigd rond thema’s of op bijzondere dagen. Zo stappen elke laatste vrijdag van de maand honderden Londenaren op de fiets voor een groepstocht door de stad. De hele familie kan aanhaken bij zo’n ‘Critical Mass Ride’; een prima manier om de stad op een bijzondere manier te leren kennen. Op de site vindt u ook een tool waarmee u de ideale fietsroute bepaalt tussen elk  vertrek- en aankomstpunt in de stad. http://lcc.org.uk/

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.