Modestad Londen

Britse modeontwerpers staan bekend om hun innovatieve, intelligente en ‘edgy’ ontwerpen. Voor fashionista’s is er in Londen dan ook meer dan genoeg te beleven. Grote modemerken zoals het onconventionele Alexander McQueen en McQ, de klassieke Stella McCartney en natuurlijk de ‘lady of punk’ Vivienne Westwood hebben er hun ‘flagship stores’ gevestigd, waar de mooiste kledingstukken pronken.

Winkelen
Etalage van Vivienne Westwood winkel

Etalage van Vivienne Westwood winkel

De winkels van Westwood

Vivienne Westwood is een van de bekendste Britse modeontwerpsters. Met een feloranje haarbos, roodgestifte lippen en uitdagende kleding doet de ontwerpster-op-leeftijd (geboren in 1941) nog volop mee in het modecircuit. In Londen heeft ze maar liefst 3 winkels. Op 44 Conduit Street zit haar flagship store, waar de nieuwste collectie hangt. Verderop in de straat is een winkel waar ze haar mannencollectie verkoopt, en op de Davies Street heeft ze een filiaal speciaal voor trouwkleding of een echte ‘couture-jurk’.

De The Laden Shop biedt creatieve en originele kleding, tegen een betaalbare prijs

De The Laden Shop biedt creatieve en originele kleding, tegen een betaalbare prijs

Ontwerpers verzamelen zich in Brick Lane

Barry Laden, eigenaar van The Laden Shop, kent Brick Lane als zijn broekzak. Zijn grootouders zijn migranten die lang geleden al in de wijk kwamen wonen. Aanvankelijk was er in de wijk veel armoede en ellende, maar momenteel is het er leuk winkelen tussen alle ‘young designer shops’ en vintagewinkeltjes. Barry Laden biedt met zijn winkel een podium aan 70 jonge modeontwerpers. Zij maken hippe, creatieve en originele kleding, tegen een betaalbare prijs. En de kans dat iemand anders in dezelfde outfit loopt is uiterst klein.

Vintage Walhalla Hunky Dory

Vintage Walhalla Hunky Dory

Speciaal voor vintageliefhebbers

Voor vintageliefhebbers met een hang naar kleine ruimten met veel mensen is Hunky Dory een walhalla. Het is een kleine winkel, maar de vele mooie kledingstukken zijn allemaal op kleur gesorteerd zodat dat ene gele leren jasje of die rode jurk makkelijk is te vinden. Ook voor kleurige tassen en designhoeden kunt u hier terecht. Voor de mannelijke retro-lovers zijn er twee rekken met ‘golden oldies’. De prijzen liggen tussen de 40 en 150 pond. Er hangen ook regelmatig juweeltjes in de ‘sales-rekken’.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.