Waanzinnig uitzicht vanuit de London Eye

Vanaf een kleine 135 meter hoogte ziet Londen eruit als een geweldige kluwen van parken, pleinen en straten. Een ritje in de London Eye gaat misschien langzaam, maar het is echt een belevenis. Jaarlijks genieten meer dan 3,5 miljoen mensen van het waanzinnige uitzicht over de stad. Op een heldere dag kunt u hier ongeveer 40 kilometer ver kijken – heel London ligt aan uw voeten.

Gezinsuitjes

Wel 15.000 passagiers per dag

De bouw van het immense reuzenrad duurde meer dan anderhalf jaar. Er is meer dan 1.700 ton Brits staal gebruikt en meer dan 3.000 ton cement voor de fundering. Premier Tony Blair opende het rad officieel op 31 december 1999, maar het kon niet vanaf de eerste dag van het nieuwe millennium draaien. Vanwege technische problemen kon het publiek pas op 9 maart 2000 instappen. Er zijn 800 plaatsen – per dag kunnen zo’n 15.000 mensen van het uitzicht genieten. De London Eye werd gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling, vandaar ook de oorspronkelijke benaming ‘The Millennium Wheel’. Het wiel zou aanvankelijk 5 jaar blijven bestaan, maar al snel werd de vergunning met 20 jaar verlengd. De enorme stalen constructie is inmiddels omgedoopt tot London Eye en is in korte tijd uitgegroeid tot een icoon van de stad.

Uitzicht vanuit London Eye

Uitzicht vanuit London Eye

Langzaam instappen

Het tempo waarin de London Eye ronddraait ligt zo laag dat het reuzenrad zelfs voor het in- en uitstappen niet stilgezet hoeft te worden. Een ritje duurt ongeveer een half uur zodat passagiers rustig de tijd hebben om de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace en Westminster Abbey te bekijken. Bezoek voor het instappen de London Eye 4D Experience: een 3D-film die bijzondere luchtfoto’s en films van Londen toont.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.