Met de kids in Londen naar het theater

Londen is misschien wel de kindvriendelijkste stad op aarde. Er zijn speeltuinen, pretparken, kermissen, speelgoedwinkels, musea, zwemparadijzen en dierentuinen. Maar ook theaters die specifiek mikken op de allerjongsten. Hier beleven uw kids de tijd van hun leven met een bevattelijke bewerking van Shakespeare of een vrolijke poppenvoorstelling. Op een rij: 3 van de leukste kindertheaters van Londen.

Gezinsuitjes
Het Unicorn Theatre

Het Unicorn Theatre

Unicorn Theatre for Children

Het ‘Eenhoorn-theater’, dat al sinds 1947 voorstellingen voor kinderen en jongeren maakt, kreeg in 2005 een schitterend splinternieuw onderkomen op de South Bank, vlak bij de Tower Bridge. Er zijn 2 zalen: The Weston (300 zitplaatsen) en The Clore (120). Hier stonden eerder kindvriendelijke bewerkingen op de bühne van klassiekers als Shakespeares ‘Henry V’, ‘Hedda Gabler’ van Henrik Ibsen en ‘The Dwarfs’ van Harold Pinter. Elke dag is er wel een voorstelling, backstage-rondleiding of een workshop voor het hele gezin.

Polka: van Shakespeare tot poppenopera

Polka: van Shakespeare tot poppenopera

Vrolijk kindertheater op The Broadway

Op The Broadway in Wimbledon staat een kindertheater waar het binnen net zo vrolijk is als de façade doet vermoeden. In 2 zalen – een grote voor 300 en een kleine voor 90 personen – brengt The Polka Theatre al 3 decennia toneelstukken, musicals en comedy’s op de planken voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Het aanbod varieert van vrolijke adaptaties van Shakespeare tot een door marionetten vertolkte opera. Verder zijn er talkshows en workshops. U kunt u voor- en nagenieten met koffie, broodjes, sapjes, fruit, thee en cupcakes in het theatercafé.

Poppenboot: van Disney tot Jan Klaassen

Poppenboot: van Disney tot Jan Klaassen

De poppentheaterboot op de Theems

De Puppet Theatre Barge is precies wat de naam zegt: een poppentheater op een rivierboot. Sinds 1982 varieert het repertoire van Disney’s Broer Konijn of Jan Klaassen en Katrijn tot de fabels van Aisopos en adaptaties van Shakespeare, Lord Byron en Dickens. De verhalen worden vertolkt door marionetten en schaduwpoppen, begeleid door atmosferische muziek en wonderlijke geluidseffecten. De boot, die plaats biedt aan 50 kinderen, ligt in de zomermaanden afgemeerd aan de Theems in Richmond en de rest van het jaar in Little Venice nabij Paddington Station.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.